Πώς δύο αγκαλιασμένοι πιγκουίνοι στην Αυστραλία «κέρδισαν» το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Πώς δύο αγκαλιασμένοι πιγκουίνοι στην Αυστραλία «κέρδισαν» το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας
Photo: Ingram Publishing
Ο Γερμανός φωτογράφος, Τομπίας Μπάουμγκαρντνερ, κέρδισε με αυτή τη λήψη, το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του περιοδικού «Oceanographic».

Ο φακός του Τομπίας Μπάουμγκαρντνερ, απαθανάτισε δύο αγκαλιασμένους πιγκουίνους να παρηγορούν ο ένας τον άλλον, επειδή έχασαν τους συντρόφους τους. Το στιγμιότυπο αυτό ήρθε για να κλείσει με όμορφο τρόπο αυτή τη χρονιά, που η πανδημία κλόνισε όλο τον πλανήτη. Ο Γερμανός φωτογράφος, κέρδισε με αυτή τη λήψη, το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του περιοδικού «Oceanographic».

Σε άρθρο το BBC αναφέρει ότι οι δύο εικονιζόμενοι πιγκουίνοι είχαν θεαθεί κι άλλες φορές να παρηγορούν ο ένας τον άλλον σε παραλία στη Μελβούρνη. Ο Μπάουμγκαρντνερ έγραψε στο Instagram, ότι έχει λάβει ήδη αρκετά μηνύματα από τον κόσμο, που του εκφράζει τα συναισθήματα που του προκάλεσε η φωτογραφία:  «Οι καιροί εξακολουθούν να μην είναι εύκολοι για πολλούς από εμάς, έτσι επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα τότε “Σε περιόδους όπως αυτές οι πραγματικά τυχεροί είναι εκείνοι που μπορούν να είναι με το άτομο ή τους ανθρώπους που αγαπούν περισσότερο”».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tobias Baumgaertner (@tobiasvisuals)

Η φωτογραφία τραβήχτηκε συγκεκριμένα στην προβλήτα St. Kilda, ένα σημείο όπου έχουν κάνει αποικία περίπου 1.400 πιγκουίνοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC. Ο Μπάουμγκαρντνερ, σε παλιότερη ανάρτηση του, είχε δώσει πληροφορίες σχετικά με το παρασκήνιο πριν γίνει η τελική λήψη: «Ένας εθελοντής με πλησίασε και μου είπε πως ο λευκός ήταν ένα ηλικιωμένο θηλυκό που είχε χάσει τον σύντροφό της, όπως έχει συμβεί και στο νεαρότερο αρσενικό αριστερά.

Από τότε συναντιούνται τακτικά, παρηγορώντας ο ένας τον άλλο και κάθονται μαζί για ώρες, ενώ παρακολουθούν τα φώτα της πόλης. Καθώς δεν μπορούσα και ούτε επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε φωτισμό, και με τους μικροσκοπικούς πιγκουίνους να κινούνται συνεχώς, τρίβοντας τα πτερύγιά τους ο ένας στην πλάτη του άλλου, ήταν πολύ δύσκολο να πετύχω λήψη. Ωστόσο στάθηκα τυχερός σε μια τόσο όμορφη στιγμή», δήλωσε.