Πως επηρεάζονται οι μεγάλες πολυεθνικές από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

israel-israil-palaistini
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σειρά επιπλοκών έχει φέρει για τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις που δρουν στο Ισραήλ η επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Reuters προχώρησε σε μια πρώτη καταγραφή για το πως επηρεάζονται μεγάλοι όμιλοι σε διαφορετικούς οικονομικούς κλάδους:

Ταξίδια

Αρκετές αμερικανικές, ασιατικές και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ.

Ακόμα, η εταιρεία κρουαζιέρας Royal Caribbean δήλωσε ότι προσαρμόζει αρκετά δρομολόγια στην περιοχή και ότι οι επισκέπτες που επηρεάζονται ενημερώνονται άμεσα.

Ενέργεια

Το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ έδωσε εντολή στην Chevron, νούμερο 2 παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, να κλείσει το κοίτασμα φυσικού αερίου Ταμάρ στα ανοικτά των βόρειων ακτών της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας τη Δευτέρα.

Τράπεζες

Η JP Morgan Chase ζήτησε από περισσότερους από 200 υπαλλήλους στο Ισραήλ να εργάζονται από το σπίτι, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Οι υπάλληλοι της Goldman Sachs στα γραφεία της στο Τελ Αβίβ έχουν κληθεί να εργαστούν από το σπίτι, δήλωσε εκπρόσωπος. Το Bloomberg μετέδωσε πως η τράπεζα έχει γραφείο στο Ισραήλ και έχει επίσης πει στο προσωπικό της να εργάζεται από το σπίτι για το προσεχές μέλλον.

Logistics

Η Adani Ports του Ινδού δισεκατομμυριούχου Γκαουτάμ Αντάνι, διαχειρίστρια του λιμανιού της Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ, δήλωσε ότι το λιμάνι είναι λειτουργικό, αλλά πρόσθεσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι προετοιμασμένη με ένα σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας.

Τεχνολογία

Η Nvidia, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ που χρησιμοποιούνται για την τεχνητή νοημοσύνη και τα γραφικά υπολογιστών δήλωσε ότι ακύρωσε μια σύνοδο κορυφής για την τεχνητή νοημοσύνη που είχε προγραμματιστεί για το Τελ Αβίβ την επόμενη εβδομάδα. Ο διευθύνων σύμβουλος, Γένσεν Χουανγκ, ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στο συνέδριο.

Λιανεμπόριο

Η εταιρεία ένδυσης Η&M δήλωσε ότι ο τοπικός της συνεργάτης franchise έκλεισε προσωρινά όλα τα καταστήματα στο Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com