Πώς η Google θα στηρίξει τους ΑΜΕΑ

Πώς η Google θα στηρίξει τους ΑΜΕΑ

Με το πρόγραμμα Wayfindr η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία επιχειρεί να οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία εύκολα μέσα στην πόλη.

H Google επένδυσε ένα εκατ. δολάρια σε μια μη κερδοσκοπική startup που ονομάζεται Wayfindr, η οποία έχει αναπτύξει εφαρμογή για τα smartphone και μπορεί να καθοδηγήσει τους ΑΜΕΑ μέσα στις πόλεις.

Η επικεφαλής του μάρκετινγκ της Wayfindr, Κάθριν Πέιν, ανακοίνωσε τη συμφωνία της startup εταιρείας με την Google την Πέμπτη, συμπληρώνοντας ότι η επιχείρηση αυτήν τη στιγμή εξετάζει να προχωρήσει και στο μετρό του Λονδίνου.

«Αυτήν τη στιγμή δοκιμάζουμε το πρωτότυπο app με τους τυφλούς και με άτομα με μειωμένη όραση στο Λονδίνο στο σταθμό Euston της πρωτεύουσας», σημείωσε η Πέιν.

Η ίδια ακόμη προσέθεσε ότι «Από τη στιγμή που οι χρήστες έχουν επιλέξει τον προορισμό τους, οδηγούνται στο σημείο που θέλουν να φτάσουν μέσω κατευθύνσεις ήχου και με τη βοήθεια των σημάτων από Bluetooth που έχουν εγκατασταθεί σε όλους τους σταθμούς».

Η Google ανέλαβε την επιχορήγηση του εγχειρήματος μέσω της Ένωσης Τυφλών Royal London, ενώ τα χρήματα θα διατεθούν μέσω του Google Impact Challenge, ενός προγράμματος που αποσκοπεί στην εξεύρεση τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών που στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρίες.

Εκτός από το μετρό, η Wayfindr δήλωσε ότι θα προχωρήσει τις εργασίες της και σε άλλες αστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων και των νοσοκομείων.