Πώς οι Κινέζοι «έριξαν» τις πωλήσεις της Tiffany’s

Οι πωλήσεις της εταιρείας κοσμημάτων στις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ δέχθηκαν πλήγμα το τελευταίο τρίμηνο, καθώς οι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν λιγότερα από ό,τι αναμενόταν.

Οι πωλήσεις της Tiffany’s στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Χονγκ Κονγκ δέχθηκαν πλήγμα το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς καθώς οι κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν λιγότερα από ότι αναμενόταν, στέλνοντας τις μετοχές της εταιρείας κοσμημάτων σε βουτιά 8% την Τετάρτη.

H αποδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα, σε ένα σκηνικό αυξανόμενης εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει ανησυχίες σε εταιρείες με προϊόντα πολυτελείας που βασίζονται στην Κίνα για ώθηση στις πωλήσεις.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις της εταιρείας, εξαιρουμένων συναλλαγματικών διακυμάνσεων, αυξήθηκαν 3%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο άνοδο 5,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της IBES από την Refinitiv.

Η πρόβλεψη της Tiffany’s για τα ετήσια κέρδη είναι μεταξύ 4,65 δολάρια και 4,80 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές κατά μέσο όρο εκτιμούσαν ότι θα φτάσει στα 4,83 δολάρια ανά μετοχή.

Τα κέρδη υποχώρησαν στα 94,9 εκατ. δολάρια τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Οκτωβρίου, από 100,2 εκατ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,7%, φτάνοντας το 1,01 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 77 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 1.05 δισ. δολάρια.

Σχετικά άρθρα