Πώς η Pink Woman κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση

Πώς η Pink Woman κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση
Κόσμος περπατά στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας όπου τα καταστήματα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου ενόψει του Πάσχα, Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το 2022 ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση έναντι του 2021 της τάξης του 28,8%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία το φράγμα των 35,5 εκατ. ευρώ.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάει» την τελευταία διετία ο όμιλος Intrafashion (Pink Woman). Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία που ήδη αριθμεί 110 καταστήματα συνεχίζει και τη φετινή χρονιά να παρουσιάζει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.

Το πρώτο πεντάμηνο του έτους ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση +18,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2022 και υπό την προϋπόθεση διατήρησης κλίματος πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, ο όμιλος στοχεύει σε διψήφιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, με διψήφιο ποσοστό Ebitda επί του κύκλου εργασιών, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού οργανικής αύξησης (like for like) και του πλάνου ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων του.

«Για το 2023, προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε υγιείς οικονομικούς δείκτες, ενισχύοντας έτι περαιτέρω τον Όμιλο και τη δυναμική του δημοφιλούς brand γυναικείας ένδυσης “Pink Woman”» λέει ο Δημήτρης Ματεμτζής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intrafashion. Πέρυσι ο όμιλος κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων μέσω συνέχισης του  επενδυτικού του προγράμματος που περιλάμβανε ανακαινίσεις και νέα ανοίγματα καταστημάτων, αυξάνοντας την προσέλκυση καταναλωτριών, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα 7,9 εκατ. επισκέψεων το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2022 ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση έναντι του 2021 της τάξης του 28,8%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία το φράγμα των 35,5 εκατ. ευρώ, κάτι που ισοδυναμεί με αύξηση +37,4% έναντι των (προ Covid) αποτελεσμάτων του 2019.

Σε επίπεδο προ φόρων κερδοφορίας, το 2022 σημειώθηκε μείωση -31,9%, (ή – 1,2 εκατ. ευρώ) έναντι του 2021, στα 2.541 χιλ. ευρώ (=7,1% του κύκλου εργασιών) ως αποτέλεσμα μιας σειράς παραγόντων, μεταξύ των οποίων:

α) Το σύνολο ωφελειών (επιδοτήσεις και μη πληρωμές ενοικίων) που η Εταιρεία έλαβε το 2021 έναντι του 2022 δημιούργησε μια ad-hoc αρνητική διαφορά ≥ 1,7 εκατ. ευρώ.

β) Η μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους επηρέασε σημαντικά τα κόστη παραγωγής και μεταφοράς προϊόντων συμπιέζοντας το μικτό περιθώριο, ενώ συγχρόνως αύξησε τα κόστη λειτουργίας του δικτύου καταστημάτων λιανικής.

γ) Η απόφαση της διοίκησης για αυξημένες προβλέψεις υποτιμήσεων αποθεμάτων στο πλαίσιο μιας πιο συντηρητικής και προδραστικής στρατηγικής διαχείρισης.

Υπογραμμίζεται επιπλέον η αύξηση των εξόδων διοίκησης και διάθεσης ως ποσοστού επί του κύκλου εργασιών από 28,6% το 2021 σε 32,8% το 2022, εξαιτίας της στρατηγικής ανάπτυξης και επέκτασης των εταιρικών καταστημάτων.

Η καθαρή θέση της Εταιρείας διαμορφώθηκε στα 6,7 εκατ. ευρώ, βελτιωμένη κατά +51,6% έναντι του 2021, ενώ η σχέση δανείων μείον χρημ. διαθέσιμα/Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκε στο 12,3% έναντι 14,4%  το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: