Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
Τα γιγαντιαία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζουν να αποτελούν σημαντική πηγή ρύπανσης.

Της Megan Arnold

Το αυτοκίνητό σας. Το smartphone σας. Οι μπανάνες στον πάγκο σας. Πιθανότατα όλα αυτά έφτασαν σε εσάς μέσω πλοίου. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, περίπου το 90% των παγκόσμιων αγαθών μεταφέρονται μέσω θαλάσσης.

Και ενώ γίνεται μια συνεχής προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, τα γιγαντιαία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζουν να αποτελούν σημαντική πηγή ρύπανσης. Οι νέοι κανονισμοί που θεσπίστηκαν από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, έναν εξειδικευμένο οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, προσπαθούν τώρα να μετακινήσουν τη βιομηχανία προς ένα μέλλον με μηδενική εκπομπή ρύπων. Όμως, η διαδικασία προχωράει με αργούς ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«[Η ναυτιλιακή βιομηχανία] υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό», δήλωσε ο Dylan Keil, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bearing AI. «Και έχει αυτή τη φήμη ότι είναι συντηρητική, δεν υιοθετεί γρήγορα νέες τεχνολογίες, συνεχίζοντας στο ίδιο μονοπάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Με δεδομένους όμως τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, ο Keil πιστεύει ότι η στάση αυτή απέναντι στην τεχνολογία αλλάζει. Αυτά είναι καλά νέα για την εταιρεία του, η οποία αυτοπροβάλλεται ως «η μηχανή λήψης αποφάσεων τεχνητής νοημοσύνης για τη ναυτιλιακή βιομηχανία».

«Έτσι, για πρώτη φορά, οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν… τον αντίκτυπο κάθε ενέργειας που μπορεί να αναλάβουν. Έτσι, αν αυτό είναι η επιβράδυνση ενός πλοίου, ας πούμε από 12,5 κόμβους σε 12,3 κόμβους, αν αυτό είναι η αλλαγή του τόπου ανάπτυξης ενός πλοίου… μπορούν να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στις εκπομπές τους, στο κόστος των καυσίμων τους, στη συνολική κερδοφορία τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com