Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επιταχύνει την ανάκαμψη της αγοράς PC

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επιταχύνει την ανάκαμψη της αγοράς PC
ANTALYA, TURKEY - FEBRUARY 15: In this illustration photo Intel processor is seen in Antalya, Turkey on February 15, 2021. Mustafa Ciftci / Anadolu Agency (Photo by Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Οι εταιρείες προβάλλουν τις δυνατότητες του «AI PC» και... κερδίζουν.

Τα κέρδη της Intel και της Advanced Micro Devices (AMD) προσέφεραν περισσότερες ενδείξεις ότι η ανάκαμψη της αγοράς προσωπικών υπολογιστών επιταχύνεται, ένα θετικό νέο για έναν κλάδο που είχε παλέψει με την υπερπροσφορά μετά την πανδημία.

Τα στελέχη και των δύο εταιρειών μίλησαν για τη σταθεροποίηση της αγοράς PC στις κλήσεις για τα κέρδη αυτή την εβδομάδα και δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης θα ενισχύσει την ανάπτυξη, όπως μεταδίδει το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η άφιξη του AI PC αντιπροσωπεύει ένα σημείο καμπής στη βιομηχανία PC», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ. Η επικεφαλής της AMD, Λίσα Σου δήλωσε από την πλευρά της ότι «αναμένει κάποια ανάπτυξη μέχρι το 2024, καθώς σκεφτόμαστε το είδος του κύκλου των AI PC και κάποιους από τους κύκλους ανανέωσης των (Microsoft) Windows».

Οι AI-enabled υπολογιστές αναφέρονται σε μηχανήματα που διαθέτουν προηγμένα τσιπ ικανά να τρέχουν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και εφαρμογές που τροφοδοτούνται από την τεχνολογία απευθείας στη συσκευή, αντί για το cloud.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: