Πώς να εκτυπώσετε ένα… laptop

Πώς να εκτυπώσετε ένα… laptop

Ο πρώτος στον κόσμο φορητός υπολογιστής που δημιουργείται από 3D εκτυπωτή.

Δεν χρειάζεται πια να είναι κανείς ιδιοφυής μηχανικός ή εφευρέτης για να δημιουργήσει τον δικό του φορητό υπολογιστή. Αρκεί ένας 3D εκτυπωτής και το kit του Pi-Top.

Με 286 δολάρια ο χρήστης παραλαμβάνει ένα ψηφιακό template το οποίο μπορεί να προσαρμόσει όπως επιθυμεί, π.χ. αλλάζοντας χρώμα στο laptop, χαράσσοντας το όνομά του ή όποιο λογότυπο θέλει κ.λπ. Μαζί παραλαμβάνει μία οθόνη και ένα Raspberry Pi, το οποίο είναι, ουσιαστικά, μια μητρική κάρτα (με CPU, κυκλώματα, RAM κ.λπ.) στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας. Αφού «εκτυπώσει» τα κομμάτια συναρμολογεί το μηχάνημα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Το Pi-Top είναι ένας κανονικός υπολογιστής με πλήρεις δυνατότητες (WiFi, USB, μπαταρία, πληκτρολόγιο κ.τ.λ.), αλλά οι δημιουργοί του τονίζουν πως σκοπός του είναι να μάθουν τα παιδιά όχι απλά να τον χειρίζονται, αλλά να τον συναρμολογούν και να τον διαλύουν όποτε θέλουν, πετυχαίνοντας έτσι μεγαλύτερο βαθμό εξοικείωσης με την τεχνολογία.

Με παρόμοιο τρόπο επιδιώκεται το κοινό να μπορεί να κατασκευάσει και άλλες συσκευές όπως μικρά απλά ρομπότ.

Η επιτυχημένη καμπάνια του στο Indiegogo έχει ήδη συγκεντρώσει διπλάσιο από το ζητούμενο ποσό, με ακόμα δύο εβδομάδες να απομένουν για τους χρηματοδότες.

Δείτε το video: