Πώς να επιβιώσεις από τους «κακούς» συναδέλφους σου

Πώς να επιβιώσεις από τους «κακούς» συναδέλφους σου

Πέντε στρατηγικές για να αποφύγετε τους χειρότερους ανθρώπους στο γραφείο.

Πρέπει να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τους κακότροπους στο χώρο εργασίας, εάν θέλετε να εξελιχθείτε επαγγελματικά.

Σύμφωνα με τον Robert Sutton, καθηγητή διοίκησης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και συγγραφέα του «The No Asshole Rule», σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερο να αποφεύγετε να εργάζεστε με τα «τσιράκια» της εταιρείας, παρ’ όλα αυτά, εάν δεν έχετε άλλη επιλογή, απλά αγνοείστε τους.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε στρατηγικές για να επιβιώσετε από τους χειρότερους ανθρώπους στο γραφείο σας:

Προσπαθήστε να τους αποφύγετε

Αλλάξτε γραφείο για να ξεφύγετε. Προτιμήστε να καθίσετε όσο το δυνατόν πιο μακριά από το άτομο που σας ενοχλεί στο γραφείο κι εάν είναι δυνατόν προσπαθήστε να αλλάξετε το πρόγραμμά σας για να αποφύγετε ανεπιθύμητες συναντήσεις στο ασανσέρ ή την κουζίνα.

«Όσο λιγότερο έρχεστε σε επαφή με τους κακότροπους, τόσο το καλύτερο», υποστηρίζει ο Sutton.

Χρησιμοποιήστε τη «δύναμή σας»

Εάν ιεραρχικά είστε πιο «ψηλά» από έναν κακότροπο συνάδελφο, τότε «πάρτε θέση». Λάβετε μέτρα σύντομα, διότι η αδράνειά σας, θα μπορούσε να διαβρώσει το ηθικό του χώρου εργασίας.

Συλλογή αποδεικτικών στοιχείων

Ο Sutton υποστηρίζει πως η τεκμηρίωση των εμπειριών σας με τους κακότροπους συναδέλφους σας είναι κρίσιμη. «Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι θα βρίσκετε το δίκιο σας, ωστόσο αυξάνετε τις πιθανότητες,

Συζητήστε το

O Sutton υποστηρίζει πως οι κακότροποι στον χώρο εργασίας χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: Στους στρατηγικούς κακότροπους, που συμπεριφέρονται άσχημα για να προχωρήσουν και τους τρελά κακότροπους, που αγνοούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμπεριφορά τους στους γύρω.

Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας

Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορείτε να αποφύγετε τους συναδέλφους σας. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε δοκιμάσει τα πάντα κι ότι έχετε συγκεντρώσει τα κατάλληλα στοιχεία που τεκμηριώνουν τα λεγόμενά σας,  προτού αρχίσετε να κατηγορείτε εκείνους που σας ενοχλούν.