Πώς να κάνετε φίλους στη νέα σας δουλειά

Πώς να κάνετε φίλους στη νέα σας δουλειά
B33E1988.CR2

Έτσι θα αποκτήσετε ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης στο γραφείο.

Για να απολαμβάνετε τη δουλειά σας, είναι αναγκαίο να έχετε ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης στο γραφείο. Χρειάζεστε μια ομάδα από συμμάχους, μέντορες και υποστηρικτές που θα σας βοηθούν και θα σας ενθαρρύνουν. Βεβαίως, το να κάνετε φίλους στη νέα σας δουλειά είναι ευκολότερο να το πείτε παρά να το πράξετε. Ιδού τέσσερα tips για να βοηθηθείτε στη δημιουργία ενός πυρήνα συναδέλφων – φίλων σας:

Υποθέστε ότι οι άλλοι σας θέλουν

Μπορεί να ακούγετε κλισέ αλλά η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική. Αν μπείτε στο γραφείο με φοβισμένο και νευρικό ύφος, οι άλλοι θα είναι φοβισμένοι και νευρικοί απέναντί σας. Αντίθετα, αν χαμογελάτε και χαιρετάτε τους άλλους με αυτοπεποίθηση, οι συνάδελφοί σας θα έρθουν ευκολότερα προς το μέρος σας. Με άλλα λόγια, προσπαθήστε να είστε αυτό που θα θέλατε να είναι οι φίλοι σας.

Ετοιμαστείτε να πιείτε πολύ καφέ

Την πρώτη εβδομάδα σας, ρωτήστε τον διευθυντή σας ποιους θα έπρεπε να συναντήσετε από την εταιρεία σας, και προσπαθήστε να τους δείτε πρόσωπο-με-πρόσωπο πίνοντας έναν καφέ. Βάλτε στόχο να βλέπετε πέντε νέους ανθρώπους την ημέρα, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχετε 25 νέες επαφές. Οι συναντήσεις αυτές είναι μια ευκαιρία να μάθετε τα ενδιαφέροντα των άλλων και τα πεδία εξειδικευμένης γνώσης τους, και να κατανοήσετε πώς μπορείτε να τους συμπληρώσετε με τις δεξιότητές σας.

Δείξτε τι αξίζετε

Είναι καλό να αναζητάτε τρόπους για να φέρετε αξία και αποτελέσματα στον οργανισμό σας. Παρουσιάστε ένα νέο πρότζεκτ σας, προσφερθείτε να βοηθήσετε στο χριστουγεννιάτικο πάρτι, ή γίνετε μέλος σε μια επιτροπή ή οργάνωση του κλάδου σας. Θα εκτεθείτε σε διαφορετικά στιλ ηγεσίας και θα επιδείξετε την ενεργητική σας διάθεση στους άλλους.

Διατηρήστε επαφή

Μόλις φτιάξετε τις νέες διασυνδέσεις, εσείς – ή αυτές – μπορεί να απομακρυνθείτε, να βρείτε νέες δουλειές, κλπ. Το κλειδί είναι να τις διατηρήσετε στο δίκτυό σας, και όχι να τις αφήσετε να χαθούν. Διατηρήστε επαφή έτσι ώστε να μπορέσετε να οικοδομήσετε σχέσεις και εμπιστοσύνη σε βάθος χρόνου. Μόνο έτσι ο άλλος θα συνειδητοποιήσει ότι είστε ένας συνάδελφος – και φίλος – στον οποίο μπορεί να βασίζεται.