Πώς να βγάλετε χρήματα από το Twitter

Πώς να βγάλετε χρήματα από το Twitter

Το Twitter δεν έχει ακόμα κέρδη. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να μην έχετε εσείς, εκμεταλλευόμενοι το πλήθος των χρηστών και τις λειτουργίες του.

Το κακό με το Twitter είναι ότι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο και θεσμοθετημένο τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να βγάλει σταθερά χρήματα. Το καλό είναι πως αυτό σας αφήνει χώρο και δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε κάθε ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο για να προωθήσετε το δικό σας προϊόν, την υπηρεσία σας, ακόμα και να πληρωθείτε για τα tweets σας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε ένα αρκετά μεγάλο πλήθος followers, μερικές δεκάδες χιλιάδες τουλάχιστον, και να είστε «γνωστοί» στα social media. Οι άνθρωποι πρώτα ακολουθούν πρόσωπα και ιδέες και μετά προϊόντα.

Κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων τρόπων είναι ότι χρησιμοποιούν το Twitter ως διαφημιστικό μέσο, ως αφίσα για να προβάλλουν κάτι. Έχετε κάτι να πουλήσετε ή χρειάζεστε χρήματα για να το φτιάξετε; Διαβάστε παρακάτω πώς θα το πετύχετε.

Crowdsource

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Έχετε μια επιχειρηματική ιδέα και θέλετε όσο γίνεται περισσότερους χρηματοδότες. Πιθανότατα έχετε δημιουργήσει και μια καμπάνια στο Kickstarter ή το Indiegogo. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Twitter για να διαδώσετε το μήνυμά σας και να οδηγήσετε τους ενδιαφερόμενους στη σελίδα της καμπάνιας. Μάλιστα με ένα «Please RT» οι followers θα αναμεταδώσουν τα tweets σας στους δικούς τους followers και έτσι το reach θα είναι πολλαπλάσιο.

Διαβάστε ακόμη: Πώς να βγάλετε εκατομμύρια στο Kickstarter

Πώληση προϊόντων

Εφόσον έχετε κάτι να πουλήσετε μπορείτε να το διαφημίσετε μέσω Twitter, πάντα όμως με προσοχή ώστε να συμπεριλάβετε το λεγόμενο call-to-action. Δηλαδή να δώσετε τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν αν γίνεται και επί τόπου.

Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε επιστρατεύετε το μάρκετινγκ της παλιάς σχολής, π.χ. «Ελάτε στο κατάστημά μας με αυτό τον κωδικό και κερδίστε έκπτωση 40%». Ή οργανώστε ημερήσιες προσφορές και εκπτώσεις που κάποιος μπορεί να τις βρει μόνο αν είναι follower.

Ποστάρετε χορηγούμενα tweets

Εφόσον έχετε αρκετούς followers και είστε «όνομα» στη διαδικτυακή «πιάτσα» μπορείτε να ποστάρετε επί πληρωμή με περιεχόμενο προϊόντα και εταιρείες που θα τις χρεώνετε για αυτό.

Γίνεστε κάτι σαν πρεσβευτής της φίρμας και για αυτό, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να προσέχετε τι γράφετε στα υπόλοιπα tweets καθώς οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί υβριστικό ή αμφιλεγόμενο για οποιοδήποτε χώρο μπορεί να διακόψει τη σχέση σας με τον χορηγό.

Ανακαλύψτε πελάτες

Η αναζήτηση του Twitter είναι καταπληκτικό εργαλείο. Με αυτήν μπορείτε να βρείτε ανθρώπους με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα ή ιδέες και να τους προσεγγίσετε με το προϊόν σας. Αν πουλάτε π.χ. ποδήλατα ή ρούχα ή ενεργειακά ποτά, ψάξτε για tweets όπως «ψάχνω ποδήλατο» ή «πού πουλάνε φθηνά φίρμες» ή «ψάχνω ενεργειακό ποτό για τρέξιμο» και να απαντήσετε προσφέροντας κάτι (π.χ. μια έκπτωση) ή απλώς να τους παραπέμψετε στο site σας.

Οργανώστε διαγωνισμό

Ποιος δεν θέλει να κερδίσει ένα βραβείο; Το Twitter είναι καταπληκτικό πεδίο για να διαδώσετε το μήνυμα της φίρμας σας όσο μικρή και αν είναι, με ελάχιστο κόστος. Μπορείτε ακόμα και εσείς να γίνετε ο μεσάζοντας που θα πληρωθεί για κάθε retweet ή favorite που θα φέρει στα συγκεκριμένα tweets της εταιρείας.

Χρησιμοποιήστε το YouTube

Ψάξτε στο Twitter για το τι tutorials αναζητούν οι περισσότεροι. Π.χ. αν υπάρχουν πολλοί που ρωτούν «πώς θα μάθω να “πειράζω” τις φωτογραφίες μου στο Instagram;”» ή αν λένε «η μπαταρία του κινητού μου κρατάει μισή μέρα», φτιάξτε αντίστοιχα tutorials μερικών λεπτών σε video στο YouTube και κατευθύνετε προς τα εκεί όσους αναζητούν κάτι αντίστοιχο. Ακόμα καλύτερα, αν είστε π.χ. σύμβουλος καριέρας και έχετε ανεβασμένα τα video πετυχαίνετε και να ενημερώσετε και να αποκτήσετε πιθανούς πελάτες.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα monetize του YouTube για να βγάλετε χρήματα και από αυτό.