Πώς ο Έλον Μασκ έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο…σε μια μέρα

Πώς ο Έλον Μασκ έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο…σε μια μέρα
epa08042640 Tesla and SpaceX CEO Elon Musk leaves after the first day of a trial against British diver Vernon Unsworth at the United States Courthouse in Los Angeles, California, USA, 03 December 2019. Unsworth has taken Musk to court on the grounds of defamation after Musk accused him of being a pedophile during the rescue of 13 people from a flooded Thai cave in July 2018. EPA/CHRISTIAN MONTERROSA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα επίπεδα ρεκόρ της μετοχής της Tesla εκτόξευσαν την περιουσία του.

Κατά 7,8 δισ. δολάρια σε μια μόλις μέρα ενισχύθηκε η περιουσία του Έλον Μάσκ μετά το ράλι της μετοχής της Tesla, η οποία ξεπέρασε τα 1.835 δολάρια.

Έτσι έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με συνολική περιουσία τα 84,8 δισ. δολάρια. Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον φέρνει στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Συνολικά η περιουσία του αυξήθηκε κατά 57,2 δισ. δολάρια για εφέτος, όπου είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση περιουσίας μετά από αυτή του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο συγκέντρωσε 73 δισ. δολάρια το 2020 και φτάνοντας τα 188 δισ. δολάρια.

Οι μετοχή της Tesla έχει καταγράψει «άλμα» 339% φέτος, ενισχύοντας την προσδοκία ότι η εταιρεία θα συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500 το επόμενο διάστημα. Παράλληλα ένα άλλο κομμάτι που θα ενισχύσει περαιτέρω την περιουσία του Μασκ είναι η SpaceX.

Η εταιρεία πρόκειται να ολοκληρώσει μια χρηματοδότηση ύψους 2 δισ. δολαρίων που θα αυξήσει την αποτίμηση των ιδίων κεφαλαίων σε 46 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.