Πώς ο ιδρυτής του LinkedIn έχασε 1,2 δισ. μέσα σε μια ημέρα!

Πώς ο ιδρυτής του LinkedIn έχασε 1,2 δισ. μέσα σε μια ημέρα!

Ο Reid Hoffman έχασε 1,2 δισ. δολάρια όταν η μετοχή της εταιρείας έπεσε κορυφαία.

O Εκτελεστικός Πρόεδρος του LinkedIn Reid Hoffman έχασε την Παρασκευή σχεδόν το ήμισυ της περιουσίας του στα χαρτιά, σχεδόν 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της εταιρείας παρουσίασαν μεγάλη πτώση. Και δεν ήταν ο μόνος που είδε το χαρτοφυλάκιο του να μειώνεται.

Κι άλλα στελέχη του LinkedIn, κάποιοι αναλυτές στην εταιρεία Tableau Software και μια σειρά από χρηματοδότες είχαν απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων, αφού η τιμή και των δύο μετοχών υποχώρησε.

Ήταν μια ταπεινωτική στιγμή που υπογράμμισε την προσωπική έκθεση την οποία αντιμετωπίζουν αρκετοί ηγέτες πολλών τεχνολογικών και επενδυτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων, καθώς η Wall Street  επανεκτιμά τις αξίες τους σε μια αβέβαιη στιγμή για τον τομέα.

Η μετοχή της εταιρείας έφτασε να υποχωρεί κατά 43.6% στα 112,52 δολάρια και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2013, μετά την πρόβλεψη για ετήσια έσοδα 3,6 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 3,91 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Tableau Software, μιας εταιρείας επιχειρηματικών analytics, μειώθηκαν κατά 49,4%.

Ως αποτέλεσμα, ο Reid Hoffman έχασε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στα χαρτιά, μειώνοντας το ποσοστό του στα 1,6 δισ. δολάρια.

Σε γενικές γραμμές, οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν ιδιαίτερα χαμηλά αυτές τις ημέρες, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» την έκθεση για την ανεργία με το βλέμμα στις επόμενες συνεδριάσεις της Fed και εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ.