Πώς ο καύσωνας μπορεί να επηρεάσει το πλάνο των διακοπών

Πώς ο καύσωνας μπορεί να επηρεάσει το πλάνο των διακοπών
Tourists with umbrellas to protect themselves from the sun at Colosseo area (Colosseum), during the ongoing heat wave with temperatures reaching 40 degrees on July 19, 2023 in Rome, Italy. The government has issued red alerts for 23 cities due to the current heatwave, which the Italian Meteorological Society named Cerberus, the mythical creature who guarded the gates of the underworld. (Photo by Andrea Ronchini/NurPhoto) (Photo by Andrea Ronchini, Ronchini / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τι ισχύει σε περίπτωση ακύρωσης διακοπών και διεκδίκησης αποζημίωσης λόγω καύσωνα.

Με τον υδράργυρο να έχει ανέβει στα ύψη και τις πρωτοφανείς για τα δεδομένα θερμοκρασίες να δυσχεραίνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα και να επιτάσσουν την παραμονή μας σε κλειστούς χώρους με κλιματισμό, ο καύσωνας λειτουργεί αποτρεπτικά για μετακινήσεις κατά τη διάρκεια ακόμη και των διακοπών μας! Ενδεχομένως κάποιοι να έχουν μετανιώσει που προγραμμάτισαν τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις χωρίς να προβλέψουν το κύμα ζέστης που κατακλύζει, κυρίως τη Μεσόγειο, και να θέλουν να αλλάξουν ημερομηνίες. Όμως θα πρέπει να επωμιστούν ολόκληρο το κόστος που συνεπάγεται η ακύρωση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο Paul Degott, δικηγόρος που ειδικεύεται στα ταξίδια, ο καύσωνας δεν λογίζεται ως ακραίο καιρικό φαινόμενο, όπερ δεν αποτελεί λόγο που να δικαιολογεί μερική ή ολική επιστροφή χρημάτων στους ταξιδιώτες από tour operators εάν οι πρώτοι αποφασίσουν να ακυρώσουν ή να μειώσουν τις ημέρες των διακοπών τους.

Για να μπορέσουν να διεκδικήσουν κάποιας μορφής εγγύηση, οι τουρίστες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν στον διοργανωτή ότι έκαναν λάθος, και ότι για αυτό το λόγο η έναρξη ή η συνέχιση του ταξιδιού είναι παράλογη, εξηγεί ο δικηγόρος. Ωστόσο, αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί να στηριχθεί αποκλειστικά στις καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η περίπτωση που ο πελάτης μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση είναι μόνο όταν ο χώρος στον οποίο φιλοξενείται έχει χαλασμένο air condition, ή απουσιάζουν εντελώς τα κλιματιστικά τα οποία υποσχόταν ο ιδιοκτήτης του καταλύματος ως υπηρεσία φιλοξενίας για την οποία μάλιστα ο τουρίστας είχε προπληρώσει όταν έκανε την κράτησή του. Όπως επισημαίνει ο κ. Degott, εδώ η διαπραγματευτική ισχύς βρίσκεται στα χέρια του πελάτη και όχι της επιχείρησης που δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της αρχικής συμφωνίας.

Ακόμη δε και αν κάποιος ταξιδιώτης αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του, όπως είναι για παράδειγμα η ανεβασμένη πίεση και δεν αντέχει την υψηλή θερμοκρασία, και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει επιστροφή χρημάτων.

Σίγουρα για κάποιον που προνοεί κλείνοντας τις διακοπές του μήνες πριν ή που δικαιούται άδεια συγκεκριμένες μέρες του χρόνου γιατί τότε κλείνει η εταιρεία στην οποία εργάζεται, το να προβλέψει ένα επερχόμενο κύμα καύσωνα είναι αδύνατο. Εφόσον έχει φτάσει στον προορισμό του, επιβάλλεται ένας καλύτερος προγραμματισμός και η λήψη μέτρων προστασίας.

Καλό είναι να αποφεύγονται οι περίπατοι και η επίσκεψη εξωτερικών χώρων σε ώρες αιχμής, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση καπέλου, αντηλιακού μέσα στην πόλη και φυσικά η τακτική κατανάλωση υγρών για να αποφευχθούν φαινόμενα αφυδάτωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: