Πώς ο Πρίγκιπας Κάρολος βίωσε την περιπέτεια της υγείας του (Βίντεο)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου βγήκε από την αυτοαπομόνωση τη Δευτέρα, αφού εμφάνισε, όπως είπε, «ευτυχώς… σχετικά ήπια συμπτώματα», ενώ σύμφωνα με το γραφείο του η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον καλή.

Ανάμεσα στα καταγεγραμμένα κρούσματα της Μεγάλης Βρετανίας βρέθηκε και ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη και μίλησε για πρώτη φορά για την περιπέτεια που έζησε, στο βρετανικό δίκτυο Sky.

Χαρακτηρίζοντας την πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας ως «περίεργη» και «αγχωτική», ο 71χρονος Δούκας της Κορνουάλης, Κάρολος κάλεσε όλους τους Βρετανούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνουν για τα απαραίτητα ψώνια τους.

Παράλληλα, έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και φροντίζουν χιλιάδες ασθενείς στα νοσοκομεία.

Δεν ξέχασε και τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και γενικότερα σε καταστήματα τροφίμων, τα οποία βρίσκονται ανοιχτά και δουλεύουν για την εξυπηρέτηση όλων με κίνδυνο την υγεία τους.

Ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου βγήκε από την αυτοαπομόνωση τη Δευτέρα, αφού εμφάνισε, όπως είπε, «ευτυχώς… σχετικά ήπια συμπτώματα», ενώ σύμφωνα με το γραφείο του η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον καλή.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κάρολος ανέφερε ότι αν και έχει αναρρώσει, συνεχίζει να τηρεί την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη γενική απομόνωση.

Η 72χρονη σύζυγός του Καμίλα, το τεστ της οποίας έχει βγει αρνητικό, παραμένει επίσης σε αυτοαπομόνωση έως το τέλος της εβδομάδας, για το ενδεχόμενο να εκδηλώσει συμπτώματα.

Το μήνυμά του από την οικία του στο Birkhall της Σκοτίας βιντεοσκοπήθηεκε από το προσωπικό ασφαλείας και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι σκέψεις μας στους ηλικιωμένους

«Βρήκα τον εαυτό μου από την άλλη πλευρά της ασθένειας, αλλά τηρώντας όλες τις κοινωνικές αποστάσεις και σε γενική απομόνωση. Καθώς όλοι μαθαίνουμε από αυτό είναι μια παράξενη, εκνευριστική και συχνά δυσάρεστη εμπειρία όταν δεν μπορείς να δεις την οικογένειά σου, του φίλους σου και γενικά όταν οι φυσιολογικοί ρυθμοί της καθημερινότητας παύουν να υφίστανται.

Σε μια τόσο πρωτοφανή και ανήσυχη εποχή για όλους μας, η σύζυγός μου και εγώ σκεφτόμαστε ιδιαίτερα όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους σε τόσο δύσκολες και μη φυσιολογικές συνθήκες και σε εκείνους που υποφέρουν από την ασθένεια, την απομόνωση και τη μοναξιά.

Οι σκέψεις μας είναι όλους εκείνους τους ηλικιωμένους σε ολόκληρη τη χώρα που αντιμετωπίζουν τώρα τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι σε κάθε κοινότητα -όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών επηρεάζονται από αυτόν τον ιό – υπάρχουν πραγματικά υπέροχοι γείτονες, άτομα και ομάδες εθελοντών που παρέχουν αδιάλειπτη φροντίδα και προσοχή σε όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε ο πρίγκιπας.

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές παλεύουν ηρωικά για να σώσουν ζωές»

Αναφερόμενος στο νοσηλευτικό προσωπικό, ο πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε: «Σε μια εποχή όπου οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλα τα βοηθητικά στελέχη που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του αξιόλογου συστήματος υγείας βρίσκονται ολοένα και περισσότερο κάτω από τεράστια πίεση και κίνδυνο, καθώς παλεύουν ηρωικά για να σώσουν ζωές οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι σε εκείνους. Είναι θαυμάσιοι άνθρωποι και με τις εξαιρετικές ικανότητες και τις γνώσεις τους προσφέρουν ανιδιοτελώς και μας κάνουν τόσο υπερήφανους».

Το αισιόδοξο μήνυμα

Ολοκληρώνοντας το μήνυμά του αναφέρθηκε και στους εθελοντές τονίζοντας πώς:

«Είναι υπέροχο που βλέπουμε τόσους χιλιάδες ανθρώπους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι εθελοντές προσφέροντας τη βοήθειά τους σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ως έθνος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά προκλητική κατάσταση και γνωρίζουμε πολύ απλά ότι απειλεί τα μέσα διαβίωσης, τις επιχειρήσεις και την ευημερία εκατομμυρίων συμπολιτών μας.

Κανείς από εμάς δεν μπορεί να πει πότε θα τελειώσει αυτό, αλλά θα τελειώσει. Μέχρι να συμβεί, ας προσπαθήσουμε όλοι να ζήσουμε με ελπίδα και, με πίστη στον εαυτό μας και στον άλλον, προσβλέπουμε σε καλύτερους χρόνους».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα