Πώς θα ήταν το ίντερνετ χωρίς trolls και spammers

Πώς θα ήταν το ίντερνετ χωρίς trolls και spammers

Ένα σατυρικό βίντεο παρουσιάζει την «απόλυτη λύση» ενάντια σε trolls, spams ή ενοχλητικές ειδήσεις.

Ο Βρετανός κωμικός Τομ Σκοτ, που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας, παρουσίασε την Φούσκα  (The Bubble), ένα υποθετικό λογισμικό που μπορεί να αναλύει και να φιλτράρει ο περιεχόμενο του διαδικτύου και να απορρίπτει «ό,τι δεν θέλετε να δείτε».

Σύμφωνα με το σατυρικό βίντεο του Σκοτ, η Φούσκα είναι ένα εικονικό, ιδιωτικό δίκτυο που μπορεί να λειτουργήσει 1000 φορές ταχύτερα από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Σκοπός του είναι να εμποδίσει οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό από εσάς, όπως trolls, spams ή ειδήσεις που σας ενοχλούν. Για να το επιτύχει, χρησιμοποιεί μια προσωπική σας τομογραφία, για να προσδιορίσει τις προτιμήσεις σας.

Αν και το όλο θέμα αποτελεί σάτιρα, πολλοί ήταν οι σχολιαστές που θεωρούν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως μια τέτοια φανταστική τεχνολογία θα έπρεπε να γίνει, κάποια στιγμή, πραγματικότητα. Αντίθετα, υπάρχουν απόψεις που θεωρούν πως θα ήταν ένας πολύ επικίνδυνος τρόπος για την απόρριψη των αμφιλεγόμενων απόψεων.

Ο Τομ Σκοτ έγινε γνωστός το 2004 όταν δημιούργησε μια ιστοσελίδα που ασκούσε σάτιρα στη Βρετανική Κυβέρνηση για τις μέτρα και τις διαδικασίες που προέβλεπε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Tο 2012 συμμετείχε στην εκπομπή Gadget Geeks στο Sky One.  Το 2014 δημιούργησε την εφαρμογή Emojli για το iOS, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μόνο εικόνες (emoji).