Πώς θα πετύχετε τα καλύτερα deal στις τιμές των ξενοδοχείων

Πώς θα πετύχετε τα καλύτερα deal στις τιμές των ξενοδοχείων

Πολύτιμες συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

Δεν χρειάζεται να πληρώνετε πολλά για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όποτε ταξιδεύετε. Υπάρχουν διάφορα κόλπα και συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τις καλύτερες τιμές δωματίων, ώστε να απολαύσετε χωρίς ενοχές το ταξίδι σας.

Η ειδικός στην εξοικονόμηση χρημάτων από τα ταξίδια Jeanette Pavini, η οποία και εργάζεται στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου Groupon.com, συνέλεξε πληροφορίες από τον Αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή του Hotel.com της Αμερικής, τον CEO του Stayful, Cheryl Rosner και τον διευθυντή περιεχομένου και μάρκετινγκ του DealsPlus.com, Ivy Chou σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να πετύχει την καλύτερη τιμή δωματίου.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε, με βάση τα στοιχεία της Pavini, τους τρόπους με τους οποίους θα βρείτε τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων, εξοικονομώντας παράλληλα χρόνο και χρήμα:

Αναζητήστε τα επιχειρηματικά ξενοδοχεία

Σύμφωνα με την Pavini, τα επιχειρηματικά ξενοδοχεία προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες, ειδικά σε όσους ταξιδεύουν εντός Ευρώπης. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο υπολειτουργούν, παράλληλα όμως μειώνονται και οι τιμές των καταλυμάτων.

Ζητήστε ένα γωνιακό δωμάτιο

Η Pavini συνιστά την επιλογή ενός γωνιακού δωματίου, καθώς είναι πολύ πιθανό να σας δοθούν περισσότερα τετραγωνικά μέτρα αλλά στην ίδια τιμή.

Πραγματοποιήστε το check in στο τέλος της ημέρας

Εάν επιθυμείτε να βρείτε ένα καλύτερο δωμάτιο από αυτό που έχετε ήδη κλείσει, πραγματοποιήστε το check in σας στο τέλος της ημέρας. Σύμφωνα με την Pavini, εάν τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα είναι πιο εύκολο να προσφέρουν ένα καλύτερο δωμάτιο, εάν φυσικά είναι και διαθέσιμο.

Επικοινωνήστε απευθείας με τους ξενοδόχους

Εάν επικοινωνήσετε απευθείας με τους ξενοδόχους, είναι πολύ πιο πιθανό να κλείσετε δωμάτιο σε καλύτερη τιμή. Εάν διαμένετε τακτικά σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο, τότε οι πιθανότητες να πληρώσετε λιγότερα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Πραγματοποιήστε την κράτησή σας την τελευταία στιγμή

Σύμφωνα με την Pavini, εάν πάτε να κλείσετε δωμάτιο την τελευταία στιγμή, μπορεί και να βρείτε πιο οικονομικές τιμές, καθώς η ακύρωση ενός δωματίου γίνεται περίπου 24 με 48 ώρες πριν την άφιξη των ταξιδιωτών.

«Κλείστε» το εισιτήριο και το ξενοδοχείο μαζί

Εάν «κλείσετε» το εισιτήριο και το δωμάτιο του ξενοδοχείου σε ένα πακέτο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Εγγραφείτε σε προγράμματα πιστότητας ενός ξενοδοχείου

Το πρόγραμμα πιστότητας της αλυσίσας ξενοδοχείων Marriott περιλαμβάνει εγγύηση με καλύτερο επιτόκιο στους επισκέπτες, δωρεάν WiFi σε κάθε ταξίδι και πρόσβαση σε αποκλειστικές εκδηλώσεις, ενώ άλλα προγράμματα προσφέρουν ακόμη και δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Εγγραφείτε σε προγράμματα πιστότητας μέσω δικτυακών τόπων κράτησης

Εάν επιθυμείτε να κάνετε εγγραφή σε προγράμματα πιστότητας, μπορείτε να την πραγματοποιήσετε και μέσω των δικτυακών τόπων κράτησης. Για παράδειγμα, τα μέλη που έχουν κάνει εγγραφή σε τέτοιου είδους προγράμματα μέσω του Hotel.com και «κλείσουν» ένα δωμάτιο για δέκα ημέρες, δεν θα χρεωθούν τη μια διανυκτέρευση.

Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του κάθε ξενοδοχείου 

Εάν εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του κάθε ξενοδοχείου ή στις ιστοσελίδες εύρεσης καταλυμάτων Hotels.com ή Κayak, θα λαμβάνετε και ειδοποιήσεις για τις μειώσεις τιμών.

Αφήστε την εντύπωση ότι ασχολείστε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με την Pavini, εάν είστε ενεργό μέλος της TripAdvisor ή του Yelp ή ασχολείστε αρκετά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φροντίστε να το μάθουν και οι υπάλληλοι στη ρεσεψιόν, καθώς είναι πολύ πιθανό να προσέξουν ακόμη περισσότερο τη διαμονή σας.