Πώς το ChatGPT αλλάζει τα δεδομένα στις διαδικτυακές απάτες

Πώς το ChatGPT αλλάζει τα δεδομένα στις διαδικτυακές απάτες
ChatGPT sign on OpenAI website displayed on a screen is seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on January 31, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η ανάπτυξη του ChatGPT ίσως είναι το πρώτο βήμα προς ένα πιο ολοκληρωμένο κακόβουλο λογισμικό, προειδοποιεί η εταιρεία ESET.

Το ChatGPT, η πολυσυζητημένη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς τη δημιουργία πιο ολοκληρωμένου κακόβουλου λογισμικού, προειδοποιεί η διεθνής εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET.

«Απέχουμε πολύ από το στάδιο που θα υπάρξει κακόβουλο λογισμικό που παράγεται πλήρως από τεχνητή νοημοσύνη», εξηγεί σε άρθρο του ο Κάμερον Καμπ, από την ESET, ωστόσο σπεύδει να προσθέσει ότι «το ChatGPT είναι αρκετά καλό στην υπόδειξη κώδικα, στη δημιουργία παραδειγμάτων και αποσπασμάτων κώδικα, στην αποσφαλμάτωση και βελτιστοποίηση κώδικα, ακόμη και στην αυτοματοποίηση της τεκμηρίωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις πιθανοί τομείς υιοθέτησης κακόβουλων προγραμμάτων, όπου το ChatGPT μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο:

– Οι απάτες phishing θα γίνουν ακόμα πιο πειστικές, καθώς η χρήση της γλώσσας θα είναι καλύτερη και ο χρήστης δεν θα είναι σε θέση να εντοπίσει την απάτη γρήγορα λόγω γλωσσικών λαθών. Δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος των επιθέσεων αρχίζει με το να κάνει κάποιος κλικ σε έναν σύνδεσμο, αναμένεται οι σχετικές επιπτώσεις να αυξηθούν.

– Οι διαπραγματεύσεις για λύτρα θα αυτοματοποιηθούν.

– Οι τηλεφωνικές απάτες θα γίνουν ακόμα πιο πειστικές και οι κακόβουλοι απατεώνες θα ακούγονται σαν ντόπιοι και πιο πειστικοί στο ότι νοιάζονται για τα συμφέροντα του συνομιλητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: