Πώς το Innovathens έγινε ο απόλυτος χώρος συνάντησης των Ελλήνων startuppers

Πώς το Innovathens έγινε ο απόλυτος χώρος συνάντησης των Ελλήνων startuppers

Μέσα σε δύο χρόνια ο χώρος έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δυναμικά κέντρα δικτύωσης της Αθήνας.

Πριν από 2 χρόνια, εγκαινιάστηκε το ‪‎INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ένας υπερσύγχρονος, λειτουργικός και συνεργατικός πολυχώρος στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μια σύμπραξη της Τεχνόπολης με 6 Συνδέσμους Επιχειρήσεων (Athens Σynergies) που εκπροσωπούν πάνω από 350 καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις ενώ για τη δημιουργία του καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η Samsung Electronics Hellas, πρωτοπόρος εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Μέσα σε μόλις 2 χρόνια, το INNOVATHENS έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δυναμικά κέντρα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας στο δημιουργικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα της Αθήνας.

Από το Μάιο του 2014, έχει υποδεχτεί περισσότερους από 104.000 ωφελούμενους και επισκέπτες σε περισσότερες από 500 εκδηλώσεις: εργαστήρια ανάπτυξης τεχνικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, networking events, ομιλίες, ημερίδες, παρουσιάσεις, συνέδρια, hackathons, διαγωνισμούς και φεστιβάλ.

4.500 άτομα έχουν παραλάβει πιστοποιημένη γνώση από αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις όπως η Samsung Electronics Hellas, το British Council, η People for Business, η Google, το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

54 επιχειρηματικά σχήματα εντάχθηκαν στον Επιχειρηματικό Επιταχυντή του INNOVATHENS, 100 άτομα παρουσίασαν τις ιδέες τους σε μελλοντικούς συνεργάτες και επενδυτές ενώ 8.000 παιδιά εξοικειώθηκαν με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες, μέσα από εργαστήρια coding, εκπαιδευτικής ρομποτικής, μικροεπιστήμης, 3D printing και animation.