Πώς το Twitter άλλαξε τον τρόπο που αποχαιρετούμε από τη ζωή αγαπημένα μας πρόσωπα

Πώς το Twitter άλλαξε τον τρόπο που αποχαιρετούμε από τη ζωή αγαπημένα μας πρόσωπα

Οι δημόσιες δηλώσεις πλέον γίνονται με tweet.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, πια, οι δημόσιες δηλώσεις γίνονται κατ’ αρχάς με tweet. Ένας λόγος παραπάνω όταν δημόσια πρόσωπα στέλνουν ευχές, δημοσίως. Ακόμη κι όταν οι ευχές αφορούν αγαπημένα πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει για πάντα.

Έτσι, ο Πολ Μακάρτνεϊ και η χήρα κι ο γιος του Τζορτζ Χάρισον δήλωσαν, δημόσια, –στο Twitter– ότι θυμούνται την ημερομηνία στην οποία θα γιόρταζε τα 75α γενέθλιά του ο Beatle. Αν ζούσε.

«Ευτυχισμένα γενέθλια, Τζόρτζι. Υπέροχες αναμνήσεις» τουίταρε ο Πολ, μαζί με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία των δυο τους από την εποχή της Μπιτλομανίας.

Στο twitter προσέφυγαν η Ολίβια Χάρισον, η χήρα του Τζορτζ και ο γιος του, ο Ντάνι, για να προσκαλέσουν κόσμο να γιορτάσει τα γενέθλια του Τζορτζ Χάρισον. Να τα γιορτάσουν οι θαυμαστές παρακολουθώντας ένα βίντεο στο οποίο ο Μπίλι Πρέστον κι ο Έρικ Κλάπτον δίνουν μια καταπληκτική ερμηνεία του «Isn’t It a Pity» του Τζόρτζι στην φουλ από σταρ συναυλία «Concert for George», το 2002.

Από τους Beatles, πλέον, οι μοναδικοί σε αυτή τη διάσταση είναι ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Ρίνγκο Σταρ. Τον Τζον Λένον τον πυροβόλησαν το 1980. Τον Τζορτζ Χάρισον τον γονάτισε ο καρκίνος, το 2001, σε ηλικία 58 χρονών.