Πόσα χρήματα δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πόθεν έσχες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πόσα χρήματα έβγαλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών πριν γίνει βουλευτής.

Το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δημοσιεύτηκε σήμερα στη βουλή και αφορά τη χρήση 2014, όπου δεν ήταν τότε βουλευτής.

Για τη συγκερκιμένη χρονιά ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε δηλώσει εισόδημα 89.840 ευρώ τα οποία δεν προέρχονται από την βουλευτική του αποζημίωση ενώ εμφανίζεται να έχει τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έχει περίπου 7.000 ευρώ στην Εθνική αλλά και στην HSBC ενώ μαζί με την σύζυγο του Δανάη Στράτου έχει περί τις 50.200 δολάρια στην Bank of America και η σύζυγος του έχει 14.831 ευρώ στην ίδια τράπεζα και ένα μικρότερο ποσό στην Alpha Bank.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχείρησης χωρίς να προσδιορίζεται το είδος της. Το ίδιο και η σύζυγος του που όμως είναι ιδιοκτήτης άλλων δύο επιχειρήσεων, η μια δηλώενται ως ατομική και η άλλη παροχής υπηρεσιών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του έχουν ακόμη τρία αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες ενώ ο κ. Βαρουφάκης ήταν ιδιοκτήτης μιας οικίας 78 τμ και δύο αγροτεμαχίων.

Η σύζυγος του έχει δύο οικίες 194 τμ και 380 τμ αντίστοιχα, ένα γραφείο και τρία αγροτεμάχια.

Σχετικά άρθρα