Πόσα εκατομμύρια παιδιά έχουν πέσει θύματα κλοπής ταυτοτήτων το 2017;

Πόσα εκατομμύρια παιδιά έχουν πέσει θύματα κλοπής ταυτοτήτων το 2017;

Στην κοινότητα των χάκερ, τα δεδομένα των παιδιών είναι πολύ πιο πολύτιμα από τα δεδομένα των ενηλίκων.

του Chris Morris

Τα παιδιά είναι εύκολοι στόχοι για τους κλέφτες ταυτότητας – και γίνονται και όλο και πιο συνηθισμένοι στόχοι επίσης.

Μια νέα έκθεση της Javelin Strategy & Research αναφέρει ότι το 2017, περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν θύματα υποκλοπής ταυτότητας, γεγονός που οδήγησε σε απώλειες ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι οικογένειες πλήρωσαν περίπου 540 εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας αυτών των περιπτώσεων απάτης.

Τα παιδιά αρχίζουν να αφήνουν διαδικτυακά ίχνη ολοένα και νωρίτερα, γεγονός που βοηθά τους κλέφτες ταυτότητας να αποκτούν πρόσβαση στις πληροφορίες τους. Η ψηφιοποίηση σχολικών και ιατρικών αρχείων βοηθά επίσης τους απατεώνες.

Οι παιδικές ταυτότητες αξίζουν περισσότερο στη μαύρη αγορά, καθιστώντας τα παιδιά έναν ιδιαίτερα δελεαστικό στόχο για τους κλέφτες.

«Στην κοινότητα των χάκερ, τα δεδομένα των παιδιών είναι πολύ πιο πολύτιμα από τα δεδομένα των ενηλίκων όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις νέες ταυτότητες», λέει ο Hemu Nigam, ιδρυτής της SSP Blue, μιας επιχείρησης συμβούλων ασφαλείας στο διαδίκτυο και πρώην αντιπρόεδρος στην MPAA.

«Επειδή δεν υπάρχει ήδη υπάρχον αρχείο, ένας χάκερ μπορεί να δημιουργήσει μια εφαρμογή πιστωτικών καρτών χρησιμοποιώντας νόμιμες πληροφορίες και το παιδί και ο γονέας δεν θα ξέρουν ότι αυτό συνέβη μέχρι το παιδί να γίνει ενήλικας – και μέχρι τότε θα έχουν αποκτήσει ένα απίστευτα αρνητικό πιστωτικό προφίλ και δεν θα ξέρουν τι συμβαίνει» σημειώνει ο Nigam.

Οι γονείς συστήνεται να επικοινωνούν τακτικά με τις εταιρείες πιστωτικών αναφορών μία ή δύο φορές ετησίως για να ερευνούν αν υπάρχει αρχείο με το όνομα του παιδιού τους.

Αν ναι, το γεγονός αυτό θα μπορούσε να μαρτυρά κάποιο ζήτημα ασφάλειας. Και δεν είναι κακή ιδέα να παγώσετε την πίστωση του παιδιού σας εάν εντοπιστεί μη φυσιολογική δραστηριότητα.

Δεδομένου ότι τα παιδιά δεν χρειάζεται να έχουν πρόσβαση σε πίστωση σε αυτό το σημείο, υπάρχουν ελάχιστα ή και καθόλου μειονεκτήματα σε μια τέτοια απόφαση – και έτσι τα προστατεύετε από το να ξεκινήσουν τη ζωή τους από μια εξαιρετικά αρνητική πιστωτική θέση.