«Μόλις» 15.000 δολάρια το κόστος για μια προεκλογική selfie με τον Τραμπ

«Μόλις» 15.000 δολάρια το κόστος για μια προεκλογική selfie με τον Τραμπ
epa07250109 A still from a handout video provided by the US Department of Defense shows US President Donald J. Trump (C) taking selfies with US service members at Al Asad Air Base outside Baghdad, Iraq, 26 December 2018 (issued 27 December 2018). US President Donald J. Trump and First Lady Melania Trump made a surprise visit to troops in Iraq for Christmas. EPA/SCOTT HOWE / US DEPARTMENT OF DEFENSE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Αμερικανός πρόεδρος συγκέντρωσε πολλά κεφάλαια από τις κοινωνικές του δράσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα διάλειμμα από το να ζητάει από τους αντιπάλους του να πληρώσουν 5,7 δισ. δολάρια για το χτίσιμο ενός τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ για να ζητήσει από τους υποστηρικτές του στην συγκεκριμένη περιοχή να πληρώσουν 15.000 δολάρια για μια ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Αμερικανό πρόεδρο πριν την προεκλογική του εκστρατεία στο Ελ Πάσο.

Ο δημοσιογράφος Josh Dawsey της εφημερίδας Washington Post σε  tweet του πριν λίγες μέρες δημοσίευσε μια φωτογραφία της πρόσκλησης που έλαβαν οι ψηφοφόροι σχετικά με μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για την επανεκλογή του Τραμπ στις εκλογές του 2020.

Αν και 15.000 δολάρια είναι ένα υψηλό ποσό για μια φωτογραφία, το κόστος φαντάζει πιο λογικό, αν σκεφτεί κανείς το πλαίσιο των εκδηλώσεων συγκέντρωσης χρημάτων για τις προεκλογικές εκστρατείες. Τον Σεπτέμβριο, ο Τραμπ χρέωσε τους χορηγούς 35.000 δολάρια ανά ζεύγος για ένα δείπνο συγκέντρωσης χρημάτων στο ξενοδοχείο του και 70.000 δολάρια ανά ζεύγος για δείπνο και φωτογραφία.

Ενώ ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του μπορεί να είναι λάτρεις των αναμνηστικών φωτογραφιών, δεν ήταν τόσο φιλόξενοι προς τους φωτογράφους κατά την προεκλογική εκστρατεία. Ένας παρευρισκόμενος φέρεται πως επιτέθηκε σε έναν κάμεραμαν του BBC News αφού «υπέστη μια φρενίτιδα δηλώσεων εναντίον των ΜΜΕ από τον Τραμπ και άλλους ομιλητές όλο το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet της η Eleanor Montague, συντάκτρια ειδήσεων του BBC Washington. Ο Τραμπ φέρεται ότι επικοινώνησε με το BBC προκειμένου να σιγουρευτεί ότι ο κάμεραμαν ήταν καλά στην υγεία του.