Πόσο αξίζει ο πιο «μισητός άνθρωπος» στις ΗΠΑ

Πόσο αξίζει ο πιο «μισητός άνθρωπος» στις ΗΠΑ

Χρησιμοποίησε έναν λογαριασμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να βγει απ’ τη φυλακή.

Βγαίνοντας απ’ τη φυλακή τον περασμένο μήνα, ο Μάρτιν Σκρέλι αποκάλυψε ένα σημαντικό στοιχείο σχετικά με τον προσωπικό του πλούτο.

Αφότου ο γνωστός hedge fund manager και διευθύνων σύμβουλος στον κλάδο της βιοτεχνολογίας συνελήφθη τον Δεκέμβριο με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων από τις ίδιες τις εταιρείες του, ο Σκρέλι αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εγγύηση καλύφθηκε από χρήματα του λογαριασμού E*Trade του Σκρέλι, ο οποίος διαθέτει 45 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Αν και ο Σκρέλι μπορεί να έχει κι άλλους λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία εκτός του λογαριασμού E*Trade, το ποσό των 45 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί μια καλή ένδειξη του συνολικού ποσού που ο ίδιος διαθέτει στην τράπεζα.

Η δικαστική εντολή που αποκάλυψε τον λογαριασμό E*Trade απαγορεύει στον Σκρέλι την πώληση ή άλλη μεταβίβαση του περιεχομένου του λογαριασμού.

Η περιουσία του Σκρέλι είχε αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων ακόμα και πριν τη σύλληψη του τότε διευθύνοντος συμβούλου της Turing Pharmaceuticals τον προηγούμενο μήνα. Η απόφαση του Σκρέλι να αυξήσει την τιμή ενός φαρμάκου της Turing κατά 5.000% ή η αγορά εκ μέρους του ενός δίσκου για 2 εκατομμύρια δολάρια έγειρε ερωτήματα ως προς το πού έβρισκε τα χρήματα ο νέος επιχειρηματίας.

Αρνούμενος τις κατηγορίες εναντίον του, ο Σκρέλι δήλωσε στο Fortune μέσω εκπροσώπου του ότι οι επενδυτές του είχαν βγάλει χρήματα και «είχαν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα», αλλά απέφυγε να προσδιορίσει ποσοτικά την απόδοση των επενδύσεων ή να αποσαφηνίσει την πηγή του ρευστού.

Πηγή: fortune.com