Πόσο εύκολο είναι για μια ελληνική startup να κάνει pivot

Πόσο εύκολο είναι για μια ελληνική startup να κάνει pivot

O Μιχάλης Γκόντας, CEO & Co-Founder του Forky, βρέθηκε στο Startup Grind και μίλησα για όλα όσα θέλουν να ξέρουν οι νέοι επιχειρηματίες. 

Το Startup Grind Athens «φοράει» τα χριστουγεννιάτικα του, αποχαιρετά το 2016 αλλά… δεν επαναπαύεται.

Συνεχίζοντας τα πιο interactive events της Αθήνας, φέρνουμε στη σκηνή τον επιχειρηματία που σήκωσε $4.2 εκατομ. και με 20 εργαζόμενους στην startup που ίδρυσε το 2013, έχει το απίστευτο reach των 350.000.000 καταναλωτών για δημοσκοπήσεις.

Ο λόγος για τον Γιάννη Παπαδάκη, Co-founder και CEO της Pollfish, της εταιρείας που προέβλεψε με ακρίβεια το αποτέλεσμα των Αμερικάνικων Εκλογών τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες δημοσκοπήσεων έπεσαν τραγικά έξω.

Ο Γιάννης ζει και εργάζεται στην Αμερική και αυτή θα είναι μια απ’ τις σπάνιες εμφανίσεις του σε Ελληνικό event, οπότε μη χάσετε την ευκαιρία να τον γνωρίσετε από κοντά, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Innovathens!!

Η πιο πολυσυζητημένη Ελληνική startup στην Αμερική, η οποία συνεχίζει να πέφτει μέσα σε κάθε της πρόβλεψη (πιο πρόσφατα τα στοιχεία που έβγαλε σχετικά με τις αγορές του Black Friday), βασίζεται σε ένα τεράστιο reach 300.000.000 καταναλωτών για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα στους publishers να φέρνουν καλύτερα έσοδα αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές διαφημίσεις προσφέροντας δημοσκοπήσεις προς τους χρήστες. Κάθε συμπληρωμένο poll, αντιστοιχεί σε ένα ποσό προς τον publisher, είτε website είτε mobile app. Win-win και όλοι happy!

Πριν ο «ειδικός» των δημοσκοπήσεων ανέβει στη σκηνή για το τελευταίο Startup Grind του 2016, ας θυμηθούμε όλα όσα είπε ο Μιχάλης Γκόντας, co-founder και CEO του Forky στη προηγούμενη συνάντηση.

Πόσο εύκολο είναι να ασχοληθεί ένας νέος με τις επιχειρήσεις, τι γίνεται αν ένα επαγγελματικό μοντέλο δε δουλέψει αρχικά, πόσο εύκολα είναι να “σταθείς” ξανά στα πόδια σου, πώς κατάφερε να “γυρίσει” το παιχνίδι και να βρίσκεται σήμερα πίσω από μια απ’ τις πιο επιτυχημένες startups της Ελλάδας;

Δείτε τα όλα στο βίντεο:

Πώς δημιουργούνται οι επιτυχημένες εταιρείες; Υπάρχει κάποια στάνταρ φόρμουλα που μπορεί να ακολουθήσει μια startup ώστε να εξασφαλίσει ένα σίγουρο και επιτυχημένο μέλλον; Η απάντηση είναι όχι.

Στον κόσμο της τεχνολογίας, η αλήθεια είναι ότι οι πιο επιτυχημένες εταιρείες μπορούν να είναι είτε μεγάλου βεληνεκούς, είτε πιο μικρές και κάποιες φορές η στρατηγική είναι ξεκάθαρη και οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν. Κάποιες άλλες, όμως, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα και απαιτείται «αλλαγή πλεύσης». Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Η χαμηλή ανταπόκριση του κοινού, η περιορισμένη αγορά και πολλοί ακόμη.

Τότε μιλάμε για “pivot”, μια αλλαγή κατεύθυνσης που έχει υψηλό ρίσκο αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μια επιτυχία που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Με την τεχνολογική πρόοδο να αυξάνεται ραγδαία, μάλιστα, τα pivots μπορούν να θεωρηθούν ακόμα και «κανόνας» για τις εταιρείες. Δεν είναι μόνο το Forky που άλλαξε το μοντέλο του και εδραιώθηκε στην ελληνική αγορά, υπάρχουν εταιρείες που έκαναν pivot και άλλαξαν για πάντα τον κόσμο.

Ας τις δούμε.

Startup Pivots That Changed the World - Via Who Is Hosting This: The Blog

Source: WhoIsHostingThis.com