Πόσο έξυπνο μπορεί να γίνει το ποδήλατό σας;

Πόσο έξυπνο μπορεί να γίνει το ποδήλατό σας;

GPS, αισθητήρες, δόνηση στις χειρολαβές, διασύνδεση και ασφαλείς διαδρομές προσφέρει το Vanhawks Valour - Δείτε το βίντεο.

Η καμπάνια που ξεκίνησε στο Kickstarter ξεπέρασε κάθε προσδοκία: οι δημιουργοί ζητούσαν 100.000 δολάρια Καναδά (67.500 €), και πλέον πάνω από 650 επενδυτές έχουν ήδη υποσχεθεί περισσότερα από 650.000 δολάρια στο project.

Το ποδήλατο Vanhawks Valour είναι ένα ακόμα παράδειγμα του Internet of Things. Συνδέεται με το κινητό και ανταλλάσσουν πληροφορίες για τη διαδρομή πριν αυτή ξεκινήσει, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά.

 

Φωτάκια και δονήσεις στο τιμόνι ενημερώνουν τον αναβάτη για το πού πρέπει να στρίψει. Αισθητήρες στο πίσω μέρος ανιχνεύνει και προειδοποιούν -επίσης με δονήσεις, για αυτοκίνητα που πλησιάζουν από τις «τυφλές» γωνίες. Επιπλέον, καταγράφει τις διαδρομές, την προσπάθεια, τις καμμένες θερμίδες, τις λακκούβες στον δρόμο και άλλες πληροφορίες που είναι χρήσιμες για τον ιδιοκτήτη του.

Η τιμή του ποδηλάτου, που είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, αναμένεται να είναι από $1.049 έως $1.199 με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Νοέμβριο φέτος.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ακόμη:

Επτά ποδήλατα που κοστίζουν περισσότερο από ένα αυτοκίνητο

Το «Internet of Things» είναι το νέο οικονομικό «Ελ Ντοράντο»

Πώς το Internet of Things ήδη μεταμορφώνει το σπίτι μας

Bondex Couriers: Μια εταιρία κούριερ με ποδήλατα!