Πόσο φθηνά είναι τα ξενοδοχεία στην Αθήνα;

Πόσο φθηνά είναι τα ξενοδοχεία στην Αθήνα;

Τι έδειξε η έρευνα της Trivago για 50 ευρωπαϊκές πόλεις τον Ιούνιο.

Μπορεί το ένα μετά το άλλο τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας να κλείνουν και οι διαθέσιμες κλίνες να μειώνονται, όμως οι τιμές διανυκτέρευσης στην πρωτεύουσα της Ελλάδας παραμένουν οι χαμηλότερες για μεγαλούπολη της Ευρωζώνης και από τις χαμηλότερες στο σύνολο της Ευρώπης.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Trivago στις μέσες τιμές διανυκτέρευσης για τον μήνα Ιούνιο σε 50 ευρωπαϊκές πόλεις.

Συγκεκριμένα η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην Αθήνα είναι στα 115 δολάρια (87 ευρώ), όταν σε πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης οι τιμές είναι ακόμη και υπερδιπλάσιες. Για παράδειγμα, στο Όσλο η διανυκτέρευση κοστίζει 237 δολάρια, στη Γενεύη 350 και στη Στοκχόλμη 240 δολάρια.

Διακοπές χωρίς κινητό τηλέφωνο; Γίνεται…

Η Αθήνα είναι αρκετά φθηνότερη από κλασικούς προορισμούς όπως το Λονδίνο (280 δολ.), το Παρίσι (284 δολ.) και η Ρώμη (201 δολ.), ενώ διαφορά στις τιμές υπάρχουν και από άλλες πρωτεύουσες και μεγαλουπόλεις του Νότου που πλήτεται από την κρίση. Συγκεκριμένα η μέση διανυκτέρευση στη Λισαβόνα διαμορφώνεται σε 169 δολ., στη Μαδρίτη σε 132 δολ. και στη Βαρκελώνη σε 190 δολάρια.

Οι μόνες πόλεις των οποίων οι τιμές διανυκτέρευσης είναι χαμηλότερες από την Αθήνα βρίσκονται κυρίως σε μη τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης. Για παράδειγμα στη Σόφια (82 δολ.), το Βουκουρέστι (92 δολ.) και τη Βαρσοβία (95 δολ.).