Πόσο κοστίζει στη Νέα Υόρκη το να είναι ασφαλής;

Πόσο κοστίζει στη Νέα Υόρκη το να είναι ασφαλής;

Η πόλη της Νέας Υόρκης, θα έχει ξοδέψει φέτος ούτε λίγο ούτε πολύ κοντά στα 540 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλειά της.

Για το  κυνηγητό του υπόπτου που κρύβεται πίσω από την έκρηξη βόμβας στο Μανχάταν χρειάστηκε να επιστρατευτούν όλες οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής ομάδας της Νέας Υόρκης.

Και αυτό δεν είναι μια φθηνή υπόθεση. Από τον ειδικό εξοπλισμό, μέχρι την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων αστυνομικών στην γύρω περιοχή για όλο το 24ωρο τα ποσά που δαπανώνται είναι πραγματικά μεγάλα.

Η προστασία του μετρό της Νέας Υόρκης από την τρομοκρατία, κοστίζει περίπου 1 δισ. δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με τον Michael Paddock, Διευθύνωντα Σύμβουλο του γραφείου Επιχορηγήσεων, LLC, το οποίο παρακολουθεί τις ομοσπονδιακές δαπάνες.

Βέβαια, αυτά τα χρήματα, όπως αποδεικνύεται, δεν πάνε στράφι αφού  οι αρχές συνέλαβαν τον ύποπτο Ahmad Khan Rahami μέσα σε 48 ώρες. Ο ίδιος φαίνεται να κρύβεται και πίσω από την επίθεση με βόμβα στο New Jersey που συνέβη την ίδια ημέρα.

Η μονάδα εκτάκτου ανάγκης της πόλης, διαθέτει περίπου 500 πάνοπλους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής και κοντά στους 34.500 ένστολους. Οι αστυνομικοί, συνήθως εξοπλίζονται με όπλα τύπου Colt AR-15, τα οποία στοιχίζουν κοντά στα 700 δολάρια έκαστο και χρησιμοποιήθηκαν επίσης από τους στρατιώτες σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Πολλοί από τους άνδρες της ασφάλειας έχουν και ένα ακόμη όπλο τύπου Glock 19 καθένα από τα οποία αγοράζεται προς 500 δολάρια.

Οι τιμές για τα αλεξίσφαιρα γιλέκα ξεκινούν από 200 δολάρια για το καθένα και φτάνουν μέχρι και τα 1.000! Μέχρι και οι πιο απλές στολές υπηρεσίας, είναι ακριβές. Μόνο για κάθε παντελόνι ένστολου, η κυβέρνηση πληρώνει περί τα 50 δολάρια και για κάθε τζάκετ κοντά στα 250 δολάρια.

Η πόλη της Νέας Υόρκης, θα έχει ξοδέψει φέτος ούτε λίγο ούτε πολύ κοντά στα 540 εκατομμύρια δολάρια  για την αντιτρομοκρατική, την αστυνομία και την πυροσβεστική. Η κυβέρνηση πραγματικά διαθέτει εκατοντάδες εκατομμύρια για τις υπηρεσίες που προστατεύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια όπως επίσης και τους χώρους όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες πολίτες και τουρίστες- το Άγαλμα της Ελευθερίας για παράδειγμα.

Πηγή: cnn money