Ποτάμι: Αναδρομική καταβολή των συντάξεων των βουλευτών και μείωση των συντάξεων των πολιτών

Το Ποτάμι και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την ίδια τακτική, θυσιάζοντας τα δικαιώματα των επόμενων γενεών. 

Το ότι είναι έτοιμη να ρυθμίσει την αναδρομική καταβολή των συντάξεων βουλευτών, την ίδια ώρα που σχεδιάζει τη μείωση των συντάξεων όλων των άλλων πολιτών, καταλογίζει στην κυβέρνηση το Ποτάμι, τονίζοντας παράλληλα ότι το πολιτικό σύστημα στοιχίζει πολλά στην κοινωνία και προσφέρει λίγα.

«Στο παρελθόν είχαμε εκείνους που μοίραζαν παχυλές συντάξεις σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Κυβερνήσεις που με αφροσύνη και κοντόθωρη αντίληψη του δημόσιου συμφέροντος θυσίασαν τα δικαιώματα των επόμενων γενεών, στερώντας τους τη δυνατότητα να πάρουν σύνταξη», σημειώνει το Ποτάμι και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την ίδια τακτική, με αφορμή δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Ακόμη, σημειώνεται ότι σε νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές.

Με την εν λόγω διάταξη, συνεχίζει η εφημερίδα, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς.