Πού βάζουν τα χρήματα τους οι Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος και Έρικ Σμιντ;

Πού βάζουν τα χρήματα τους οι Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος και Έρικ Σμιντ;

Οι κορυφαίοι επιχειρηματίες ξέρουν πού να εναποθέσουν τα χρήματα τους.

Ο Έρικ Σμιντ της Google, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft συμπληρώνουν την τριάδα της λίστας των πιο ισχυρών στελεχών στο χώρο της τεχνολογίας, οι οποίοι παράλληλα δραστηριοποιούνται και σαν επενδυτές.

Σύμφωνα με τη λίστα «Insider List» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο The Information οι τρεις τους έχουν επενδύσει σε περισσότερες από 140 εταιρείες, παρόλο που ο ακριβής αριθμός καθώς και το ποσό το οποίο έχουν επενδύσει παραμένει άγνωστο δεδομένου ότι αρκετές επενδύσεις δεν έχουν αναφερθεί.

«Η εικόνα που προκύπτει είναι εκείνη μιας κλειστής ομάδας ισχυρών στελεχών που δραστηριοποιούνται σε πολλαπλά μέτωπα» αναφέρει η ιστοσελίδα.

Η έκθεση σημειώνει ότι, ενώ υπάρχουν και άλλοι άγγελοι επενδυτές που είναι πιο ενεργοί, οι επενδύσεις αυτών των στελεχών είναι ένα «παράθυρο» σε όσα τους παθιάζουν πραγματικά και εκεί όπου «ποντάρουν» τα χρήματα τους για το μέλλον της τεχνολογίας.

Ας δούμε μερικές εταιρείες στις οποίες έχουν επενδύσει.

Έρικ Σμιντ: Ο Πρόεδρος της Alphabet επενδύει σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών, από εταιρείες big data μέχρι υπηρεσίες on-demand υπηρεσίες και εταιρείες τεχνολογίας της υγείας.

Periscope Data, η οποία βοηθά τους επιστήμονες να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες λεπτομερείς απεικονίσεις των δεδομένων.

On-demand startups Blade και Roadie: η Blade πρόκειται για την «Uber των ελικοπτέρων», ενώ η Roadie χειρίζεται τα logistics αποστολών παρουσιάζοντας έναν πρωτότυπο τρόπο που «εκμεταλλεύεται» το δίκτυο της γειτονιάς μειώνοντας έτσι τα έξοδα.

Doctor on Demand, η εταιρεία έχει συνιδρυθεί απ’ τον Dr. Phil, και προσφέρει online συμβουλές μέσω βίντεο σε ασθενείς οι οποίοι μπορούν να ενημερωθούν από χιλιάδες γιατρούς και θεραπευτές σε όλη τη χώρα .

Τζεφ Μπέζος: Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon έχει επενδύσει σε αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ επένδυσε σε μερικές απ’ τις πιο γνωστές εταιρείες όπως Uber , Airbnb και Twitter

Convoy, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών.

Fundbox , η οποία προωθεί τις πληρωμές για τιμολόγια που εκκρεμούν, ώστε οι εργαζόμενοι με συμβάσεις (ξυλουργοί , υδραυλικοί , ελεύθεροι επαγγελματίες ) να μπορούν να αποφύγουν προβλήματα ρευστότητας.

General Fusion,, η οποία αναπτύσσει μια τεχνολογία για τη δημιουργία καθαρής ενέργειας από πυρηνική σύντηξη.

Μπιλ Γκέιτς:  Ο ιδρυτής και διευθυντής της Microsoft έχει υποστηρίξει διάφορες εταιρείες βιοτεχνολογίας ιατρικών καθώς και κοινωνικές επιχειρήσεις.

Impossible Foods, η οποία χρησιμοποιεί τη μοριακή τεχνολογία ώστε να δημιουργήσει κρέας και εναλλακτικές λύσεις γαλακτοκομικών από φυτά και σπόρους.

Nimbus Therapeutics, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει μια σημαντική ανακάλυψη φαρμάκων για ασθένειες όπως ο καρκίνος και διαταραχές του ανοσοποιητικού.

Change.org, πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα αιτημάτων που χρησιμοποιείται για να κινητοποιήσει άτομα για κοινωνικά θέματα.

Άλλα ενεργά στελέχη απ’ τον χώρο της τεχνολογίας στον κατάλογο είναι ο ιδρυτής του Facebook και ο Σεργκέι Μπριν τηε Google.