«Πουλιά και αεροσκάφη σε παράλληλες πτήσεις»

«Πουλιά και αεροσκάφη σε παράλληλες πτήσεις»

Μια έκθεση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία.

Ίσως δεν έχετε επισκεφθεί το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον τελευταίο καιρό. Ίσως το επισκεφθήκατε και δεν είχατε, όμως, την ευκαιρία να φτάσετε μέχρι την είσοδο 3 των Αναχωρήσεων, εκεί δηλαδή που γίνεται η φωτογραφική έκθεση περιβαλλοντικής και εικαστικής ευαισθητοποίησης, με τίτλο «Πουλιά και αεροσκάφη σε παράλληλες πτήσεις».

Πουλιά σε πτήσεις. Αεροπλάνα σε πτήσεις. Αυτό θα δείτε εκεί. Θα απολαύσετε στιγμιότυπα πουλιών και αεροσκαφών όπως τα συνέλαβε ο φακός Ελλήνων και ξένων φωτογράφων. Θα συνοδεύσετε την οπτική απόλαυσή σας με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, μέσω του οποίου θα έχετε μια ολοκληρωμένη επαφή με τα πουλιά της ελληνικής φύσης. Ίσως και να αισθανθείτε πως μπαίνοντας στο σύγχρονο αεροσκάφος που περιμένει να σας πάει κάπου μακριά, είναι σαν να «καβαλάτε» τη ράχη ενός μεγάλου αετού.

1/6

Άλλωστε και σε αυτό φιλοδοξεί η εν λόγω έκθεση. Στη μορφολογική αντιπαραβολή. Με πουλιά και αεροπλάνα που τόσο πολύ μοιάζουν σε ταξίδια πέρα από σύνορα και αποστάσεις. Σε πτήσεις ελευθερίας.

Πέρα από την αλληγορία, η έκθεση θέλει να μας αφυπνίσει σχετικά με την προστασία των πουλιών και των βιότοπών τους, αλλά και τη διασφάλιση της υγείας του περιβάλλοντος, τόσο για τα πουλιά όσο και για εμάς τους ίδιους.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση «Πουλιά και αεροσκάφη σε παράλληλες πτήσεις» όλο το 24ωρο στην είσοδο 3 των Αναχωρήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δείτε ακόμη: Ο Εθνικός Κήπος «μεταμορφώνεται»