Πούτιν: Η Ουκρανία δεν δείχνει σοβαρή στάση στις διαπραγματεύσεις

Πούτιν: Η Ουκρανία δεν δείχνει σοβαρή στάση στις διαπραγματεύσεις
epa08272826 Russian President Vladimir Putin speaks during a news conference in the Kremlin in Moscow, Russia, 05 March 2020. Russian President Vladimir Putin and his Turkish counterpart, Recep Tayyip Erdogan, say they have reached agreements that could end fighting in northwestern Syria. EPA/PAVEL GOLOVKIN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ότι η Ουκρανία «δεν δείχνει σοβαρή στάση προς την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων», όπως αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του, ενώ οι ρωσοουκρανικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη.

Σε μια σύντομη δήλωση σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία των ηγετών νωρίτερα σήμερα Τρίτη, το Κρεμλίνο είπε ότι συζητήθηκε η στρατιωτική επιχείρηση και τα μέτρα ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Τόνισα στον Πρόεδρο την επείγουσα ανάγκη να σταματήσει ο αδελφοκτόνος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας» ανέφερε από πλευράς του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η ΕΕ είναι ενωμένη στην καταδίκη της επιθετικότητας της Ρωσίας, απαντώντας με ισχυρές κυρώσεις και παρέχοντας περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος κάλεσε για άμεση κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση του ρωσικού στρατού.

«Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα. Οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί αμάχων της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν. Η Ρωσία πρέπει επειγόντως να επιτρέψει την ανθρωπιστική πρόσβαση και την ασφαλή διέλευση» επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.