«Πράσινο φως» στην εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την INTRAKAT

«Πράσινο φως» στην εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την INTRAKAT
Στα 214 εκατ. ευρώ το τίμημα της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Το «πράσινο φως» στην εξαγορά της ΑΚΤΩΡ από την INTRAKAT έναντι 214 εκατ. ευρώ, άναψε νωρίς το πρωί της Δευτέρας η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

H οικονομική πρόταση της INTRAKAT για την απόκτηση της ΑΚΤΩΡ, προβλέπει:

– την καταβολή τιμήματος ύψους 100 εκατ. ευρώ για το 100% των μετοχών, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ κατεβλήθησαν με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών και τα 80 εκατ. ευρώ πρόκειται να καταβληθούν με
την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

– την αποπληρωμή ενδοομιλικών δανείων που είχε παράσχει η εταιρεία και θυγατρικές της προς την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ έως του ποσού των 114 εκατ. ευρώ. Η αποπληρωμή των εν λόγω υποχρεώσεων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε διάστημα έως 24 μηνών από την ολοκλήρωση της πώλησης.

Κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα υπογραφεί σύμβαση ενεχύρου μετοχών της ΑΚΤΩΡ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 50% του συνολικώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής, σε εξασφάλιση της αποπληρωμής του ποσού των 114 εκ ευρώ, το οποίο θα αίρεται σταδιακά. Περαιτέρω, τα mέρη θα υπογράψουν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη μεταβίβαση των μετοχών.

Για τη συναλλαγή πρέπει να έχουν εκπληρωθεί μέχρι την ημερομηνία Ολοκλήρωσης (12 μήνες το αργότερο από την ημερομηνία υπογραφής), οι κατωτέρω όροι:

  • Έγκριση της Συναλλαγής από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.
  • Γνωστοποίηση της Συναλλαγής και λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από διοικητικές και εποπτικές αρχές και τρίτους.
  • Την προσκομιδή των ετήσιων ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων της ΑΚΤΩΡ για το έτος 2022.
  • Την υπογραφή σύμβασης ενεχύρου του 50% των μετοχών του συνολικά καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: