Προφυλακιστέος ο 45χρονος δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Προφυλακιστέος ο 45χρονος δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, Γιάννης Ρουπακιάς, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε με ισχυρή δύναμη αστυνομίας στη ΓΑΔΑ. Από εκεί θα μεταφερθεί στο Μεταγωγών και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού, σε χρόνο που θα κρίνει η αστυνομία.

Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια, ο 45χρονος δράστης φέρεται να είπε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του, ενώ τόνισε ότι είχε μια «χαλαρή» σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Τη μοναδική του σχέση με την οργάνωση, ο ίδιος τη συνέδεε μόνο μια διανομή τροφίμων στην οποία, όπως υποστήριξε, είχε πάρει μέρος. Σ΄αυτό τη σημείο πρόσθεσε, μάλιστα, ότι παλαιότερα ήταν ενταγμένος σε αριστερό κίνημα.

Διαβάστε επίσης: Στα άδυτα της Χρυσής Αυγής

Αναφορικά με το τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έπινε τον καφέ του σε μια καφετέρια της περιοχής και στη συνέχεια προσπάθησε να φύγει με το αυτοκίνητό του. Τη στιγμή εκείνη, όπως ισχυρίστηκε, του επιτέθηκαν δύο ομάδες από άγνωστα άτομα και ασυναίσθητα χρησιμοποίησε το μαχαίρι. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι την ώρα του τραγικού γεγονότος ήταν μόνος του και δεν υπήρχαν άλλοι γνωστοί του.

Ο 45χρονος είπε, επίσης, ότι το θύμα δεν είχε στοχοποιηθεί, ενώ αναφορικά με το τηλεφώνημα που δέχθηκε τη στιγμή που βρισκόταν στην καφετέρια, ήταν από κάποιον γνωστό του που δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, έβαλε τα κλάματα. «Έκλεισα δύο σπίτια, το δικό μου και του άτυχου παιδιού» φέρεται να είπε.

Ο 45χρονος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα και σαν οδηγός σε εταιρεία βυτιοφόρων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Θρήνος στην κηδεία του Παύλου Φύσσα