Προφυλακιστέος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (βίντεο)

Προφυλακιστέος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (βίντεο)

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων για  ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν είναι η γυναίκα και η κόρη καθώς και περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε ακόμη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Η μαραθώνια απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου», ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρυνάρχη.


Έξοδος Μιχαλολιάκου Ευελπίδων by Newscaster

Νωρίτερα παράλληλα με τον Ν. Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από υποστηρικτές της ΧΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή». Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος, που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι.

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων η 50χρονη, μέλος της Χρυσής Αυγής, που αναζητείτο για εμπλοκή στην υπόθεση για την οποία συνελήφθη προχθές ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.

Η 50χρονη θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ακόμη ο τέταρτος από τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε επίσης στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Χρυσή Αυγή: Άδικη και αντισυνταγματική προφυλάκιση
«Η προφυλάκιση του Γενικού μας Γραμματέα είναι παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «Με αυτή την άθλια και παράνομη μεθόδευση διώκεται ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Η Χρυσή Αυγή παραμένει ισχυρή, ενωμένη και συνεχίζει ακάθεκτη τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα ενάντια σε ένα ξενόδουλο και διεφθαρμένο καθεστώς».

Στη μία μετά το μεσημέρι, οδηγείται στον ανακριτή ο Χρ. Παππάς
Το απόγευμα θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αντί για τις 11:00 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος, καθώς και η ανθυπαστυνόμος που έχει συλληφθεί, επίσης, για την υπόθεση της ΧΑ. Επίσης, στη 13:00 μετά το μεσημέρι θα οδηγηθεί τελικά ο Χρήστος Παππάς, ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

Διαβάστε επίσης: «Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!»

Νέα δήλωση Σαμαρά από τις ΗΠΑ
«Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι, κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Ουάσινγκτον, όπου είχε σήμερα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η εικόνα της χώρας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη πριν από δύο εβδομάδες. Είμαστε Δημοκρατία και η Δημοκρατία λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη. Όλα γίνονται με βάση το νόμο. Η δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα».

Τελευταία Ενημέρωση: 10:30

Διαβάστε: Νίκος Δένδιας: «Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται»