Προκαταβολή συντάξεων τον Αύγουστο

Προκαταβολή συντάξεων τον Αύγουστο

Εφαρμογή του νέου νόμου για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2013.

Η προκαταβολή σύνταξης για τον μήνα Αύγουστο σε 4.752 υπαλλήλους του δημοσίου, που αποχώρησαν από την Υπηρεσία μετά τον Μάρτιο 2013 λόγω συνταξιοδότησης, καταβλήθηκε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου.

Ο αριθμός αυτός έρχεται να προστεθεί στους 264 υπαλλήλους τον Ιούνιο και 1.126 υπάλληλους τον Ιούλιο που συνταξιοδοτήθηκαν με βάση τον νέο νόμο σύμφωνα με τον οποίο προκαταβάλλεται μέρος της σύνταξης με την έξοδο από την υπηρεσία έως την οριστικοποίηση του τελικού ποσού.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι μετά από τρεις μήνες υλοποίησης του μέτρου, η προκαταβολή σύνταξης, σύμφωνα με τη σύγκριση των απολύτως καθαρών ποσών, έχει τελικά διαμορφωθεί περίπου στο 65% της οριστικής σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος υπάλληλος (μέση σύνταξη, διευθυντής Υπουργείου με 35 έτη υπηρεσίας).

Διαβάστε ακόμη: Στα 2,707 εκατ. οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Σταϊκούρα, συνεχίζεται η προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την περαιτέρω σύντμηση του χρόνου απονομής της σύνταξης των δικαιούχων, οι οποίοι έχουν καταθέσει σχετική αίτηση πριν από τον Μάρτιο του 2013, ώστε να λάβουν το συντομότερο δυνατόν το σύνολο της σύνταξης που δικαιούνται. Μέχρι τώρα, έχει μειωθεί, μεσοσταθμικά, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης από τους 11- 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012 στους 5- 6 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Φωτογραφία: Ορέστης Παναγιώτου