Πρόοδο σημειώνει ο Μίκαελ Σουμάχερ

Πρόοδο σημειώνει ο Μίκαελ Σουμάχερ

«Πρέπει να του δώσουμε χρόνο» δηλώνει ένας από τους γιατρούς του Γερμανού πρώην πρωταθλητή της F1.

Την πεποίθηση του ότι ο Γερμανός άσος της φόρμουλα, Μίκαελ Σουμάχερ κάνει πρόοδο αλλά θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ανακάμψει δήλωσε την Πέμπτη ο Γάλλος γιατρός Ζαν- Φρανσουά Παγιέν που φρόντιζε τον Γερμανό πιλότο της Φόρμουλα 1 για έξι μήνες.

Ο Ζαν- Φρανσουά Παγιέν επαίνεσε επίσης τη σύζυγο του Σουμάχερ, Κορίνα για την αφοσίωση που έχει επιδείξει στον οδηγό αγώνων μετά το ολέθριο ατύχημά του στις γαλλικές Άλπεις την ώρα που έκανε σκι.

«Έχω παρατηρήσει κάποια πρόοδο αλλά θα ήθελα να πω πως θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο» τόνισε στο ραδιόφωνο RTL ο Παγιέν που ήταν στην ιατρική ομάδα του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, και προσθέτει «Είναι στην ίδια θέση με τους άλλους ασθενείς. Έχουμε μια χρονική κλίμακα από ένα έως τρία χρόνια, επομένως πρέπει να κάνουμε υπομονή».

Ο επί επτά φορές πρωταθλητής της Formula1 μετά την παραμονή του σε κώμα επί έξι μήνες βρίσκεται στο σπίτι του στο Γκλαντ της Ελβετίας και ο προσωπικός του γιατρός δήλωσε πως βλέπει τον ασθενή τόσο σε νοσοκομείο της Λωζάνης όσο και στο σπίτι του. «Οι επισκέψεις γίνονται για να βλέπουμε την πρόοδο και μετά ενημερώνω την σύζυγο και τα παιδιά του σχετικά με τις αλλαγές που παρατήρησα» τόνισε ο Παγιέν.

«Είναι σε πολύ ευνοϊκές συνθήκες. Η γυναίκα του περιτριγυρίζεται από εξαιρετικές συμβουλές και έχει βάλει τα πάντα σε μέρη ώστε να του είναι προσιτά».

Ο γιατρός έδωσε και τα εύσημα στη σύζυγό του Μίκαελ, Κορίνα Σουμάχερ, για τoν καθοριστικό της ρόλο στην πρόοδο της κατάστασης του συζύγου και επισήμανε: «Είναι πολύ δεμένη με τον Μίκαελ, έχει όμως ως σκοπό και επιθυμία να τον βοηθήσει να προοδεύσει. Για αρκετά ακόμη χρόνια θα κάνει την ίδια δουλειά. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος».