Προς αυτοδυναμία η ΝΔ ακόμη και με επτά κόμματα στη Βουλή

Προς αυτοδυναμία η ΝΔ ακόμη και με επτά κόμματα στη Βουλή
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος για Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι δείχνει δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στα ΝΕΑ - Η ΝΔ φέρεται να εξασφαλίζει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με τις έδρες της να κλιμακώνονται αντίστοιχα από 155 έως 163.

Πολύ κοντά στη νίκη και στην αυτοδυναμία παρουσιάζει τη ΝΔ η δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Τα Νέα». Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, η αυτοδυναμία της ΝΔ δείχνει να «κλειδώνει» σε κάθε πιθανό σενάριο σύνθεσης της νέας Βουλής: Με πέντε, έξι ή επτά κόμματα.

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, σε όλα τα σενάρια για τη συγκρότηση της επόμενης βουλής, η ΝΔ εξασφαλίζει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με τις έδρες της να κλιμακώνονται αντίστοιχα από 155 έως 163.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να εισπράττει σημαντικό μέρος και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Επίσης, η δημοσκόπηση της MRB δίνει ένα εύρος διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατά το οποίο η καλύτερη δυνατή επίδοση του κυβερνώντος σήμερα κόμματος υπολείπεται 3,9 ποσοστιαίες μονάδες της χειρότερης δυνατής επίδοσης της ΝΔ, κάνοντας πρακτικά ανέφικτο οποιοδήποτε σενάριο ανατροπής.

Αναλυτικά το εύρος της εκτίμησης ψήφου που δίνει η MRB για τις προσεχείς εκλογές για τα κόμματα:

Νέα Δημοκρατία 35,4% με 40,4%

ΣΥΡΙΖΑ 26,5% με 31,5%

ΚΙΝ.ΑΛ. 6,4% με 9,8%

ΚΚΕ 3,7% με 6,3%

Χρυσή Αυγή 2,6% με 5%

Ελληνική Λύση 2,5% με 4,8%

ΜεΡΑ 25 2,2% με 4,4%

Ένωση Κεντρώων 1,4% με 3,2%

Το 79,6% των πολιτών πιστεύει ότι νικητής των εκλογών θα είναι η ΝΔ (παράσταση νίκης), με το 35,9% να θεωρούν τον κ. Μητσοτάκη «καταλληλότερο για πρωθυπουργό». Το ποσοστό αυτό, κατά τους αναλυτές, είναι και η «βάση» του ποσοστού που μπορεί να πάρει η ΝΔ στις προσεχείς εκλογές.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ενότητα του έθνους παραμένει ένα βασικό ζητούμενο

«Η ανάγνωση της ιστορίας μας θυμίζει ότι στο διάβα των δεκαετιών η Ελλάδα τα κατάφερε και μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένη. Αντίθετα, όταν ήταν διχασμένη της τύχαιναν εθνικές συμφορές. Τώρα η υπόθεση της ενότητα του έθνους παραμένει ένα βασικό ζητούμενο καθώς η χώρα πλησιάζει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Εύχομαι κι ελπίζω την επόμενη των εκλογών η Ελλάδα να είναι πραγματικά ενωμένη και ταγμένη στον κοινό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ουσιαστική ανασυγκρότηση της χώρας, τη γρήγορη ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Σέρρες όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε το πρωί την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Εμμανουήλ Παππά στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθως παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε για το Κιλκίς.