Αναβάλλονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο- Θα πραγματοποιηθούν το 2021

Αναβάλλονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο- Θα πραγματοποιηθούν το 2021
epa08158542 The Olympic Rings monument is illuminated at Odaiba Marine Park in Tokyo, Japan, 24 January 2020, as fireworks celebrate over the Rainbow Bridge to commemorate half a year before the opening of the Olympic Games Tokyo 2020. The monument is scheduled to be installed until 09 August 2020, the closing day of the Olympic Games. The Olympic Games Tokyo 2020 will open on 24 July through 09 August 2020. EPA/KIMIMASA MAYAMA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως μεταδίδει το BBC, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα από την αρμόδια Επιτροπή.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο κατά περίπου έναν χρόνο.

Ο Αμπε έκανε δηλώσεις μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ για την αναβολή των αγώνων εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Ζητήσαμε από τον πρόεδρο Μπαχ να εξετάσει την αναβολή των αγώνων κατά περίπου έναν χρόνο, ώστε οι αθλητές να διαγωνιστούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, και ώστε να καταστήσουμε τους αγώνες ασφαλείς για τους θεατές. Ο πρόεδρος Μπαχ είπε ότι συμφωνεί 100%», δήλωσε ο Σίνζο Αμπε.

Το Τόκιο ολοκλήρωσε την προετοιμασία όταν ο ιός ξεκίνησε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Παρά την επιμονή του επί μήνες ότι οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν, δήλωσε εντός της εβδομάδας ότι μια αναβολή ίσως είναι αναπόφευκτη.

Ο κυβερνήτης του Τόκιο είπε ότι οι αγώνες, αν και θα πραγματοποιηθούν ως το καλοκαίρι του 2021, θα ονομάζονται ακόμη «Τόκιο 2020».