Προς ακριβότερες συνδρομές στο Netflix; – Πως επιδρούν τα πακέτα διαφημίσεων στην πλατφόρμα

Προς ακριβότερες συνδρομές στο Netflix; – Πως επιδρούν τα πακέτα διαφημίσεων στην πλατφόρμα
Netflix sign in page displayed on a laptop sscreen and Netflix logo displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on January 2, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Αναμένεται πως η πλατφόρμα streaming καταγράψει επιπλέον 6 εκατ. συνδρομητές στους τελευταίους 3 μήνες.

Το «κυνήγι» του Netflix κατά της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης για την πλατφόρμα αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στους συνδρομητές της εταιρείας και να θέσει της βάσης για αυξήσεις των τιμών στους πελάτες της εταιρείας, σύμφωνα με το Reuters.

To Netflix θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για τη χρήση του τρίτου τριμήνου του 2023 την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, με τους αναλυτές να αναμένουν πως θα καταγράψει επιπλέον 6 εκατ. συνδρομητές.

Τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 8,54 δισ. δολάρια, σε μια αύξηση 7,7% που -εφόσον επιβεβαιωθεί- θα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη εσόδων των τελευταίων πέντε τριμήνων.

Η συνδρομή με τις διαφημίσεις και οι αναφορές για αυξήσεις

Το Netflix, ο μόνος κερδοφόρος μεγάλος streamer, αντιστάθηκε στο να ενταχθεί στους αντιπάλους του, όπως η Walt Disney, αυξάνοντας τις τιμές χωρίς διαφημίσεις φέτος και, αντίθετα, περιόρισε την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης εκτός νοικοκυριών για να αξιοποιήσει τα περισσότερα από 100 εκατομμύρια θεατές που χρησιμοποιούν την υπηρεσία του χωρίς συνδρομή

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι αναμένουν ότι το Netflix θα αυξήσει τις τιμές των συνδρομών με διαφημίσεις του τους επόμενους μήνες για να ωθήσει περισσότερους συνδρομητές στην άλλη βαθμίδα, όπου οι διαφημίσεις βοηθούν να αποφέρουν περισσότερα έσοδα ανά χρήστη.

Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι θεατές που εγγράφονται στο Netflix μετά το «κυνήγι» των κωδικών πρόσβασης έχουν επιλέξει τα πακέτα χωρίς διαφημίσεις, δήλωσαν οι αναλυτές. Το κανονικό πακέτο του Netflix με διαφημίσεις κοστίζει 6,99 δολάρια το μήνα, ενώ τα πακέτα χωρίς διαφημίσεις ξεκινούν από 15,49 δολάρια.

«Χρησιμοποιώντας αυτές τις τακτικές, το Netflix πιθανότατα θα διπλασιάσει την τηλεθέαση που υποστηρίζεται από διαφημίσεις το επόμενο έτος», δήλωσε ο αναλυτής της Insider Intelligence, Ρος Μπενς. Ο ίδιος αναμένει ότι το Netflix θα προβάλλει περισσότερες διαφημίσεις στους χρήστες με την πάροδο του χρόνου, φτάνοντας τους ανταγωνιστές.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πακέτο των διαφημίσεων αναμένεται να αποφέρει στην εταιρεία έσοδα άνω των 188 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο και 2,8 εκατ. νέους συνδρομητές.

Το Reuters σημειώνει πως το Netflix «άντεξε» στην απεργία των ηθοποιών που σημειώθηκε στο Χόλιγουντ τους προηγούμενους μήνες, «πατώντας» στη διεθνή παρουσία του και την ισχυρή λίστα περιεχομένου του.

Για τη χρήση του τρίτου τριμήνου, αναμένεται πως οι τελευταίες σεζόν των σειρών «Sex Education» και «Virgin River» θα ενισχύσουν σημαντικά την πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com