Προς «σκληρή» αντιπαράθεση με την κυβέρνηση κατευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Προς «σκληρή» αντιπαράθεση με την κυβέρνηση κατευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Στον οικονομικό σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκειται να εστιάσουν οι βουλευτές του κόμματος στη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης.

Την σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίασή της.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισαν να εστιάσουν κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση στη λεπτομερή παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των μέτρων που θα πάρει για την ανακούφιση των πλέον αδύναμων οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε σήμερα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε να υπάρξει σκληρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, όχι μόνο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αλλά «και για την επιμονή του κ. Σαμαρά να συνεχίζει να στοιχίζεται πίσω από την κ. Μέρκελ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει επίσης ότι τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται μια αλλαγή πολιτικής, την ίδια στιγμή στην Ευρώπη κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την πολιτική λιτότητας, με αποκορύφωμα τη στάση της Γαλλίας και της Ιταλίας που ουσιαστικά αρνούνται να συμμορφωθούν με τις επιταγές του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος Γιάννης Δραγασάκης και όλο το οικονομικό επιτελείο, θα αναπτύξουν, σύμφωνα με κομματικές πηγές, όλο το πλέγμα των θέσεων και προτάσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση και θα τις αντιπαραβάλλουν σημείο προς σημείο, με την κυβερνητική πολιτική. Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει ότι ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει το αργότερο με την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου, ενώ θα επαναλάβει το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, προκειμένου να «περιοριστούν όσο αυτό είναι δυνατό, οι επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής».

Σκουρλέτης: «Αδικαιολόγητη η απουσία Σαμαρά από τη Βουλή»
«Αδικαιολόγητη και προσβλητική» για τη Βουλή, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης την απουσία του πρωθυπουργού από την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, που έχει ζητήσει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε «ακροδεξιό κέρας της κυβέρνησης» τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος θα μιλήσει στη Βουλή, αντικαθιστώντας τον πρωθυπουργό, που θα βρίσκεται σε έκτακτη σύνοδο της ΕΕ.

Αναφορικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι κινείται στη γνωστή λογική της κυβέρνησης και διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις του Αντ. Σαμαρά περί χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας και περί ελαφρύνσεων. «Είναι ένας προϋπολογισμός στον αέρα και σε μεγάλο βαθμό πλαστός, γιατί δεν θα κληθεί να τον εφαρμόσει ο κ. Σαμαράς, αλλά άλλος πρωθυπουργός» συμπλήρωσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε, τέλος, εμμέσως την απόφαση η οποία φαίνεται πως έχει ληφθεί από την Κουμουνδούρου να μην εμφανίζονται τα στελέχη του κόμματος στις ίδιες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Είπε δε πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανήκει σε αυτούς «που δεν έχουν όρια».