Προσδοκούν προαγγελία για το χρέος από τη Μέρκελ

Προσδοκούν προαγγελία για το χρέος από τη Μέρκελ

Με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα ξεπεράσει το σκόπελο της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μία δήλωση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους προσδοκά από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ το Μέγαρο Μαξίμου κατά την αναμενόμενη επίσκεψη της στην Αθήνα για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής τρεις ημέρες πριν το Eurogroup της 5ης Μαϊου.

Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος αναμένεται να ξεκινήσει στη συγκεκριμένη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Όμως στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι εφόσον στο μεταξύ θα έχει δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup της πρώτης Απριλίου και εφόσον στα τέλη Απριλίου έχει επιχειρηθεί έξοδος στις αγορές έστω και με επιτόκια που δεν θα είναι τα πλέον συμφέροντα, μία δήλωση της Μέρκελ που θα ξεπερνά την απλή στήριξη στην ελληνική προσπάθεια θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό προεκλογικό όπλο της κυβέρνησης.

Αφορμή για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, θα σταθεί η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία η εκάστοτε προεδρεύουσα χώρα είθισται να διοργανώνει στην πρωτεύουσα της. Εν προκειμένω, το πιθανότερο είναι η Σύνοδος Κορυφής της Αθήνας να πραγματοποιηθεί 2 με 3 Μαϊου και η Γερμανίδα καγκελάριος να έλθει στη χώρα μας μία ημέρα νωρίτερα.

Το Μαξίμου περιμένει να φέρει μαζί της ένα πολιτικό δώρο επικοινωνιακής ενίσχυσης της δικομματικής λίγο πριν τις κάλπες, το οποίο παράλληλα η Αθήνα θεωρεί πως εξυπηρετεί και την ίδια: Ενόψει των ευρωεκλογών θα μπορεί να δείξει στους ψηφοφόρους του CDU πως η πολιτική της έναντι της Ελλάδας είχε αποτελέσματα εν τέλει.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr