Πρόσκληση για debate από την ΕΡΤ στη ΝΔ

Πρόσκληση για debate από την ΕΡΤ στη ΝΔ
(Ξένη δημοσίευση) Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης λίγο πριν ξεκινήσει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, στο Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. Το ντιμπέιτ (Debate) πραγματοποιείται μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ για τις εκλογές, της 20ης Σεπτεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ζητούμενο η διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι έλαβαν πρόσκληση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Λ. Ταγματάρχη, για τη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ.

Σχετικά αναφέρουν ότι δεν είναι αρνητικοί, αλλά είναι θέμα που θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των υποψηφίων αλλά και στην ΚΕΦΕ και να καθοριστεί αν θα διεξαχθεί μόνο αυτή η τηλεμαχία ή και άλλες. Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να διεξαχθούν δύο ή και περισσότερες θεματικές συνδιασκέψεις όπως πρότεινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπεριλαμβάνοντας όμως και συνδιάσκεψη με αντικείμενο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι έλαβαν πρόσκληση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Λ.Ταγματάρχη για τη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ν.Δ και απάντησαν αμέσως θετικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στη ΝΔ το κλίμα εσωστρέφειας και συγκρούσεων «φουντώνει» με αφορμή την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Σύμφωνα με τα Νέα, η παραίτηση του Κ.Καραγκούνη, ο οποίος αποτελούσε προσωπική επιλογή και αναδείχθηκε στο κομματικό στερέωμα από τον Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε νέες πληγές στην τραυματισμένη σχέση του νυν προέδρου του κόμματος με τον πρώην πρωθυπουργό, κυρίως επειδή εκτιμάται ότι ο Κ.Καραγκούνης δεν θα προχωρούσε στην κίνηση αυτή χωρίς την έγκριση Σαμαρά.

Ο ίδιος ο Κ.Καραγκούνης συνδέει την παραίτηση με την υποβάθμιση και τον εκτοπισμό του από το προεδρικό επιτελείο που συγκρότησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέροντας σε συνομιλητές του ότι μετά τις εθνικές εκλογές ουδέποτε εκλήθη στις συσκέψεις του τρίτου ορόφου της Λεωφόρου Συγγρού.

Από το επιτελείο Μεϊμαράκη αναγνωρίζουν ότι ο Καραγκούνης δεν είχε θέση στον κύκλο εμπιστοσύνης του νυν προέδρου του κόμματος, ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι παρέμενε στη Συγγρού ως βασικός δίαυλος του Αντώνη Σαμαρά.