Προσομοιωτής καρδιάς για «αναίμακτους» πειραματισμούς

Προσομοιωτής καρδιάς για «αναίμακτους» πειραματισμούς

Το project Living Heart εστιάζει στη του προσομοιωτή στην έρευνα για εξέλιξη βηματοδοτών.

Οι νέες τεχνολογίες έχουν προσφέρει πολλά στον τομέα της προσομοίωσης, δίνοντας τη δυνατότητα «αναίμακτων» πειραματισμών. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει ο προσομοιωτής καρδιάς της γαλλικής Dassault Systems, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή 3D προσομοιώσεων.

Το project «Living Heart» παρουσιάστηκε πριν από ένα εξάμηνο περίπου, αλλά πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πενταετές συμβόλαιο με την Food and Drug Administration, το οποίο εστιάζει τη χρήση του προσομοιωτή στην έρευνα για εξέλιξη βηματοδοτών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σωστή τοποθέτηση ενός βηματοδότη παίζει καθοριστικό ρόλο για τη συνεισφορά του στη φροντίδα του ασθενή και είναι συχνό το φαινόμενο να χρειάζεται νέα χειρουργική επέμβαση για να βελτιωθεί η αρχική τοποθέτηση.

Το επόμενο βήμα εξέλιξης, είναι ένας προσομοιωτής που θα μπορεί να αλλάζει με βάση τα δεδομένα που δέχεται την εικόνα της καρδιάς. Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας

«Σήμερα, έχουμε μια προσομοίωση γενικής χρήσης, στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε διαφορετικά μοντέλα που ταιριάζουν καλύτερα σε πραγματικά περιστατικά.»

Πηγή: digi1.gr