Πρώτα, το Netflix εισήγαγε τις διαφημίσεις. Τώρα, καταργεί το ‘Basic’ πρόγραμμα των 10 δολαρίων

Πρώτα, το Netflix εισήγαγε τις διαφημίσεις. Τώρα, καταργεί το ‘Basic’ πρόγραμμα των 10 δολαρίων
A photo of a person about to watch Netflix on a screen inside an apartment, during the coronavirus lockdown in Dublin. On Wednesday, January 13, 2021, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η πιο προσιτή επιλογή του Netflix για όσους θέλουν να αποφεύγουν τις διαφημίσεις καταργείται.

Η υπηρεσία streaming Netflix ανανέωσε τη σελίδα προγραμμάτων και τιμών της έχοντας πλέον καταργήσει την κατηγορία Basic των 10 δολαρίων, η οποία ήταν προηγουμένως η φθηνότερη επιλογή για τους θεατές που δεν ήθελαν οι διαφημίσεις να διακόπτουν το περιεχόμενό τους. Η φθηνότερη επιλογή χωρίς διαφημίσεις, το πρόγραμμα Standard, κοστίζει πλέον 15,49 δολάρια το μήνα. Προγράμματα που υποστηρίζονται από διαφημίσεις μπορούν να παρακολουθούνται ακόμα με 6,99 δολάρια το μήνα. (Οι διαφημίσεις, βέβαια, ήταν μια πρόσφατη προσθήκη μετά την πτώση της μετοχής που ακολούθησε την πρώτη μείωση των συνδρομητών στην ιστορία της εταιρείας).

Οι περικοπές επηρεάζουν τους χρήστες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η κατηγορία ‘Basic’ έχει ήδη εξαφανιστεί σε ορισμένες άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, όπου καταργήθηκε η επιλογή τον περασμένο μήνα.

Οι πελάτες που είναι σήμερα στο πρόγραμμα Basic δεν θα αντιμετωπίσουν υψηλότερους λογαριασμούς. Θα μπορούν να διατηρήσουν την τρέχουσα τιμή τους μέχρι να ακυρώσουν ή να αλλάξουν τη συνδρομή τους.

Η επιλογή Basic είχε περιορισμούς. Οι χρήστες, για παράδειγμα, μπορούσαν να κάνουν streaming μόνο σε μία μόνο συσκευή και να κατεβάζουν περιεχόμενο μόνο σε ένα τηλέφωνο ή tablet. Ήταν το πρόγραμμα για τους …εργένηδες. Το πρόγραμμα Standard επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν streaming σε περισσότερα από ένα μέρη ταυτόχρονα, αλλά αυτό συνοδεύεται από ένα premium που ξεπερνά το 50%.

Τα πακέτα που υποστηρίζονται από διαφημίσεις είναι πιο προσιτά, αλλά αναγκάζουν τους θεατές να παρακολουθούν περίπου τέσσερα λεπτά διαφημίσεων ανά ώρα, με κάποιους μικρούς περιορισμούς στο περιεχόμενο που μπορεί να προβληθεί, λόγω περιορισμών αδειοδότησης.

Η κατάργηση της φθηνότερης επιλογής χωρίς διαφημίσεις έρχεται λίγους μήνες αφότου το Netflix ανακοίνωσε μέτρα για την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω μιας προσπάθειας να αυξήσει τα έσοδα και τις συνδρομές της, αφότου αυτές άρχισαν να μειώνονται στο τέλος της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: