Πρωταθλήτρια ανάπτυξης για το 2015 η Renault

Πρωταθλήτρια ανάπτυξης για το 2015 η Renault
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο γαλλικός όμιλος σημείωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αξιοσημείωτες επιδόσεις στον τομέα των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η διεθνής οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην οικονομία, δεν στάθηκαν εμπόδιο στην πορεία της Renault. H γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και το 2015 συνέχισε την αναπτυξιακή πορεία της και αναδείχτηκε η αυτοκινητοβιομηχανία με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Επίσης, ο όμιλος Renault για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σημείωσε αξιοσημείωτες επιδόσεις στον τομέα των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πωλήσεις του ομίλου σε παγκόσμια κλίμακα παρουσίασαν αύξηση 3,3%. Πούλησε 2.800.242 οχήματα διαφόρων τύπων, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Τα αποτελέσματα αυτά διατηρούν την Renault στη πρώτη θέση ανάμεσα στις γαλλικές εταιρείες, ενώ από την πλευρά της και η Dacia πραγματοποίησε ρεκόρ πωλήσεων.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα αποτελέσματα του ομίλου ήταν επίσης θετικά. Αύξηση των πωλήσεων κατά 10,2%, ενώ η Renault κατέκτησε τον τίτλο της εταιρείας με την μεγαλύτερη ανάπτυξη (+12,3%). Σε αυτή την επίδοση ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η παρουσία των Twingo, Clio και Captur που διατήρησαν τη μάρκα στην πρώτη θέση των αυτοκινήτων πόλης (κατηγορίες Α+Β). Στην πρώτη θέση για 18η χρονιά διατηρήθηκε η μάρκα και στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16,9%. Επίσης, επιτυχία σημείωσε και στα ηλεκτρικά οχήματα, όπου η αύξηση των πωλήσεων έφτασε το 49%. Η Dacia συνέχισε τη σταθερά ανοδική της πορεία με αύξηση των ταξινομήσεων κατά 3,6% και συνολικές πωλήσεις 374.458 μονάδων.

Ο όμιλος Renault στοχεύει να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά και το 2016. Η έλευση νέων μοντέλων αναμένεται να ενισχύει την θέση της διεθνή αγορά, ενώ σημαντική θεωρείται και η περαιτέρω ενίσχυση της γεωγραφικής επέκτασης των δραστηριοτήτων του ομίλου, στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές (Κίνα και Ινδία).

Η πλήρης εμπλοκή της Renault στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, με εξολοκλήρου δική της ομάδα, της δίνει την δυνατότητα να προβληθεί σε όλο τον κόσμο και να αντλήσει τεχνογνωσία, η οποία θα συμβάλει στην αναβάθμιση των μοντέλων παραγωγής. Η παρουσίαση της νέας ομάδας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στις 3 Φεβρουαρίου.