Πρωταθλήτρια στις αυξήσεις ξενοδοχειακών τιμών η Λευκάδα

Πρωταθλήτρια στις αυξήσεις ξενοδοχειακών τιμών η Λευκάδα

Σύμφωνα με έρευνα της trivago.gr οι τιμές στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς είναι εξαιρετικά «τσουχτερές» αυτό το καλοκαίρι.

«Καίνε» οι τιμές ξενοδοχείων στους δημοφιλείς προορισμούς φέτος τον Αύγουστο. Είναι αυξημένες κατά 21% και σημειώνουν το υψηλότερο ποσοστό αύξησης στην Ευρώπη, σε σύγκριση πάντα με τον Αύγουστο 2013.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία σύγκρισης τιμών, που διενεργεί η trivago.gr σε περισσότερα από 150 διαφορετικά online booking sites.

Ο Αύγουστος παραδοσιακά είναι ο μήνας όπου καταγράφεται η υψηλότερη τουριστική κίνηση της σεζόν. Αποδεικνύεται όμως και ο μήνας που σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση στη μέση τιμή διανυκτέρευσης. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της trivago.gr, η Λευκάδα είναι η πρωταθλήτρια στις αυξήσεις ξενοδοχειακών τιμών τον Αύγουστο, με άνοδο κατά 58% και μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 172 ευρώ από 109 ευρώ τον περσινό Αύγουστο.

Ακολουθούν στη δεύτερη θέση τα Φηρά της Σαντορίνης με ποσοστό αύξησης 47%, και τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να «σκαρφαλώνει» στα 318 ευρώ από τα 217 ευρώ που ήταν τον περσινό Αύγουστο. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Σκιάθος με ποσοστό αύξησης 34%, και τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 98 ευρώ (από 73 ευρώ τον Αύγουστο 2013).

Ακολουθεί η Μύκονος, με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να σκαρφαλώνει στα 402 ευρώ, έναντι 299 ευρώ πέρυσι, εμφανίζοντας άνοδο 32%. Αυξημένες είναι οι τιμές και στο «Νησί των Ιπποτών». Η μέση τιμή διανυκτέρευσης αυξήθηκε κατά 25% τον φετινό Αύγουστο και διαμορφώνεται στα 140 ευρώ.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες διαδικτυακές τιμές -στις οποίες προσφέρονται σήμερα τα διαθέσιμα καταλύματα-, δεν αφορούν τη μεγάλη πλειονότητα των τουριστών, που κλείνουν τις διακοπές τους μέσω των tour operators.

Υπάρχουν βέβαια και προορισμοί στους οποίους σημειώθηκε μείωση στις τιμές, όπως η Αστυπάλαια. Στο νησί η μέση τιμή διανυκτέρευσης υποχώρησε κατά 35% στα 108 ευρώ τη βραδιά, από 166 ευρώ τον Αύγουστο 2013.

Πτώση
Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, που είναι από τους δημοφιλέστερους οικογενειακούς προορισμούς των τελευταίων ετών. Οι τιμές μειώθηκαν κατά 22% και η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση διαμορφώνεται στα 125 ευρώ, έναντι 161 ευρώ το περασμένο έτος.

Με αρνητικό πρόσημο κλείνει ο Αύγουστος για τη Μήλο (-13% στα 105 ευρώ από 121 ευρώ), τη Σκόπελο (-16% στα 82 ευρώ από 98 ευρώ πέρυσι) και τις Σπέτσες (μείωση 9% στα 196 ευρώ τη βραδιά από 216 πέρυσι). Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα ελληνικά ξενοδοχεία για τον Αύγουστο φτάνει στα 158 ευρώ, έναντι 131 ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Σημειώνουμε ότι η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στην Ισπανία κυμαίνεται στα 114 ευρώ (έναντι 101 ευρώ τον Αύγουστο του 2013) αυξημένη κατά 13%, και στην Πορτογαλία στα 115 ευρώ ανά διανυκτέρευση έναντι 105 ευρώ το 2013 (+10%). Επίσης η παραδοσιακά ακριβή Ιταλία, φέτος είναι πιο φθηνή από την Ελλάδα με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 125 ευρώ (από 122 ευρώ πέρυσι).

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε ακόμη:

Οι πόλεις με τις ομορφότερες παραλίες

Tα ελληνικά ξενοδοχεία με τις καλύτερες υπηρεσίες