Προθεσμία μίας εβδομάδας από την ΕΕ σε Meta, TikTok για την παραπληροφόρηση

Προθεσμία μίας εβδομάδας από την ΕΕ σε Meta, TikTok για την παραπληροφόρηση
TikTok icon displayed on a phone screen with in the background European Union flag with cyber code, seen in this photo illustration. on 23 February 2023 in Brussels, Belgium. (Photo illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης τρομοκρατικού, βίαιου περιεχομένου και ρητορικής μίσους στις πλατφόρμες τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε προθεσμία μιας εβδομάδας στην Meta και στο TikTok προκειμένου να ενημερώσουν την ΕΕ σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διάδοσης τρομοκρατικού, βίαιου περιεχομένου και ρητορικής μίσους στις πλατφόρμες τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν την Πέμπτη, στάλθηκε αίτημα για την παροχή πληροφοριών στις δύο εταιρείες, καθώς ερευνητές επισημαίνουν τη διάδοση της παραπληροφόρησης μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ πριν από μία εβδομάδα και πλέον.

Η Κομισιόν μπορεί να ξεκινήσει έρευνες για τις εταιρείες, εάν δεν ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις τους.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες για το διαδικτυακό περιεχόμενο, γνωστούς ως Digital Services Act (DSA), που τέθηκαν πρόσφατα σε ισχύ, οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες υποχρεούνται να κάνουν περισσότερα για την αφαίρεση παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου, διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμα που φτάνουν το 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Meta πρέπει να παράσχει τις ζητούμενες πληροφορίες στην Επιτροπή έως τις 25 Οκτωβρίου 2023 για τα ερωτήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κρίσης και έως τις 8 Νοεμβρίου 2023 για την προστασία της ακεραιότητας των εκλογών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η TikTok πρέπει να παράσχει τις ζητούμενες πληροφορίες στην Επιτροπή έως τις 25 Οκτωβρίου 2023 για ερωτήσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κρίσης και έως τις 8 Νοεμβρίου 2023 σχετικά με την προστασία της ακεραιότητας των εκλογών και των ανηλίκων στο διαδίκτυο» σύμφωνα με την Κομισιόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com