Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε ο Κοντομηνάς

Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε ο Κοντομηνάς

Νοσηλεύεται σε κλινική και αρνείται όλες τις κατηγορίες ο επιχειρηματίας (upd). 

Τελευταία Ενημέρωση: 18:29

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε, από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει στην υπόθεση του Ταμιευτηρίου τις κατηγορίες της απάτης, άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στην κλινική όπου νοσηλεύεται, μετέβη ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Ο κ. Κοντομηνάς από την πλευρά του αναφέρει ότι τα δάνεια που έχει λάβει καλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική του περιουσία. «Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO και του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Άγγελος Φιλιππίδης: «Επιστρέφω για να δώσω εξηγήσεις»

«Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει».

Νωρίτερα κύκλοι που πρόσκεινται στον κύριο Κοντομηνά ανέφεραν ότι δεν έχει λόγο να ανησυχεί και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Tο δάνειο έχει ληφθεί σύμφωνα με τις τραπεζική πρακτική και νομιμότητα και δεν υπάρχει παρανομία. Το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί είναι προσωπικές και υπερβαίνουν το ύψος του δανείου. Μόλις λάβει γνώση του κατηγορητηρίου θα υπάρξει κανονική ανακοίνωση».

Από την πλευρά Κοντομηνά, αναφέρεται ότι η υπόθεση αφορά στην εταιρεία Post Credit για την οποία δικαιώθηκε πρόσφατα από τη διαιτησία.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικά με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Για την υπόθεση ασκήθηκε δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 25 προσώπων και ήδη έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σύλληψης.

Στο μεταξύ προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε από τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) Μάριος Βαρώτσης.

Το πρώην στέλεχος της τράπεζας συνελήφθη έπειτα από ένταλμα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η τράπεζα. Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθούν αργότερα και αναμένεται να λάβουν προθεσμίες για τις απολογίες τους άλλοι δυο συλληφθέντες (εκ των οποίων μια 25χρονη), υπάλληλοι του ΤΤ.

Διαβάστε σχετικά: 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΤΤ – Τρεις συλλήψεις έως τώρα

Η επιστολή Κοντομηνά στους εργαζόμενους του Alpha
O επιχειρηματίας με επιστολή του στους εργαζόμενους του σταθμού Alpha αναφέρει σχετικά με την υπόθεση: «Η συμπαράσταση αγάπης και η εμπιστοσύνη που μου δείχνετε με έχει συγκινήσει. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τίποτα από τα αποδιδόμενα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη και στο τέλος θα λάμψει.

Συνεχίστε τη δουλειά σας, όπως πάντα, για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Αντλώ δύναμη από εσάς, μόλις ενημερωθούμε για το κατηγορητήριο θα παρουσιάσουμε τα αδιάσειστα στοιχεία που έχουμε και επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας.

Σας ευχαριστώ που με στηρίζετε!»