Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για τη μοιραία καραμπόλα

Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για τη μοιραία καραμπόλα

Την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή Βέροιας ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το θανατηφόρο ατύχημα.

Προθεσμία να απολογηθούν πήραν από τον ανακριτή Βέροιας οι δύο συλληφθέντες για τη χθεσινή «φονική» καραμπόλα με 30 αυτοκίνητα κοντά στον κόμβο της Βέροιας επί της Εγνατίας Οδού, όπου εκείνη την ώρα εκτελούνταν έργα, σκορπίζοντας το θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 30, ανάμεσα στους οποίους και δύο μικρά αδέλφια.

Ο 39χρονος ρουμανικής καταγωγής οδηγός της νταλίκας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει» τελείως τα φρένα του οχήματος, παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βέροιας, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Θα έχει ήδη προηγηθεί η απολογία του 42χρονου υπεύθυνου της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος πήρε προθεσμία να λογοδοτήσει αύριο στον ανακριτή. Αντιμετωπίζει δε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας.

Μέχρι το πέρας των απολογιών τους οι δύο συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι.

Στο μεταξύ, ενισχυμένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας όση ώρα διήρκεσε η παραμονή τους εκεί.